Πάστα φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο Πάστα φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο

ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (1 vote)

ΥΛΙΚΑ

Για την πάστα φλώρα

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 γρ. πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο, μαλακό
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 15 ml νερό
  • 1 βαζάκι μαρμελάδα βερίκοκο ΕΔΕΜ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πάστα φλώρα

Σε έναν κάδο ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ενσωματώνουμε το βούτυρο μέσα στο αλεύρι. Το μείγμα πρέπει να μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού. Ανακατεύουμε το εκχύλισμα βανίλιας, τους κρόκους αυγού και το νερό και τα προσθέτουμε στο μείγμα από το αλεύρι. Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν μια λεία ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να έχει πάχος 3 χιλιοστά, ώστε να είναι λίγο μεγαλύτερη από το στρογγυλό ταψί. Την απλώνουμε με προσοχή μέσα στο ταψί και αφαιρούμε τη ζύμη που περισσεύει γύρω-γύρω από το ταψί. Τοποθετούμε τη μαρμελάδα βερίκοκο ΕΔΕΜ πάνω στη βάση της πάστα φλώρας. Διακοσμούμε το επάνω μέρος της πάστα φλώρας με τα περισσεύματα της ζύμης σε μακρόστενες λωρίδες. Τοποθετούμε την πάστα φλώρα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη χρυσαφένια. Αφήνουμε την πάστα φλώρα να κρυώσει πριν τη σερβίρουμε.             

                                                                                      

Tip: Βολεύει να χρησιμοποιήσουμε και μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, αλλά αν δεν έχουμε ακόμα και μια κανονική βάση για τάρτες κάνει περίφημα.

Για την πάστα φλώρα

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 γρ. πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο, μαλακό
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 15 ml νερό
  • 1 βαζάκι μαρμελάδα βερίκοκο ΕΔΕΜ

Για την πάστα φλώρα

Σε έναν κάδο ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ενσωματώνουμε το βούτυρο μέσα στο αλεύρι. Το μείγμα πρέπει να μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού. Ανακατεύουμε το εκχύλισμα βανίλιας, τους κρόκους αυγού και το νερό και τα προσθέτουμε στο μείγμα από το αλεύρι. Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν μια λεία ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να έχει πάχος 3 χιλιοστά, ώστε να είναι λίγο μεγαλύτερη από το στρογγυλό ταψί. Την απλώνουμε με προσοχή μέσα στο ταψί και αφαιρούμε τη ζύμη που περισσεύει γύρω-γύρω από το ταψί. Τοποθετούμε τη μαρμελάδα βερίκοκο ΕΔΕΜ πάνω στη βάση της πάστα φλώρας. Διακοσμούμε το επάνω μέρος της πάστα φλώρας με τα περισσεύματα της ζύμης σε μακρόστενες λωρίδες. Τοποθετούμε την πάστα φλώρα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη χρυσαφένια. Αφήνουμε την πάστα φλώρα να κρυώσει πριν τη σερβίρουμε.             

                                                                                      

Tip: Βολεύει να χρησιμοποιήσουμε και μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, αλλά αν δεν έχουμε ακόμα και μια κανονική βάση για τάρτες κάνει περίφημα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER