Κέικ καλαμποκιού με καβουρδισμένο βούτυρο Κέικ καλαμποκιού με καβουρδισμένο βούτυρο

Κέικ καλαμποκιού με καβουρδισμένο βούτυρο

ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ 11Χ32 ΕΚ. 40 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (17 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

  • 60 γρ. βούτυρο, καβουρδισμένο
  • 100 γρ. γάλα
  • 120 γρ. αυγά
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 280 γρ. πολέντα
  • 100 γρ. γλυκό καλαμπόκι ΕΔΕΜ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. μπέικιν
  • 6 γρ. αλάτι
  • βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά περίπου.

Tip: Μπορείτε να διατηρήσετε το κέικ καλαμποκιού σε μερίδες στην κατάψυξη έως και για έναν μήνα. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση αντί για ψωμί για γέμιση σε πουλερικά.

Για το κέικ

  • 60 γρ. βούτυρο, καβουρδισμένο
  • 100 γρ. γάλα
  • 120 γρ. αυγά
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 280 γρ. πολέντα
  • 100 γρ. γλυκό καλαμπόκι ΕΔΕΜ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. μπέικιν
  • 6 γρ. αλάτι
  • βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας

Για το κέικ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά περίπου.

Tip: Μπορείτε να διατηρήσετε το κέικ καλαμποκιού σε μερίδες στην κατάψυξη έως και για έναν μήνα. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση αντί για ψωμί για γέμιση σε πουλερικά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER