Mai Tai Mai Tai

Mai Tai

ΓΙΑ 1 ΜΕΡΙΔΑ 15 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (5 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το Mai Tai

  • 50 ml παλαιωμένο ρούμι
  • 15 ml triple sec (λικέρ εσπεριδοειδών)
  • 15 ml σιρόπι πικραμύγδαλο
  • 30 ml φρέσκο χυμό λάιμ
  • 7,5 ml σιρόπι ζάχαρης (2:1)
  • 3 σταγόνες αρωματικά bitters ( προαιρετικό)
  • 1 κορυφή δυόσμου (για τη γαρνιτούρα)
  • 1 φέτα λάιμ (για τη γαρνιτούρα)

Για το σιρόπι ζάχαρης (2:1)

  • 100 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το Mai Tai

Σε ένα σέικερ τοποθετούμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε πάγο και χτυπάμε δυνατά. Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε ένα ποτήρι με πάγο.

Για το σιρόπι ζάχαρης (2:1)

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη. Τοποθετούμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μεταφέρουμε το σιρόπι σε μπουκάλι, αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή χρησιμοποιούμε αμέσως.

*Tip1 : Αν επιθυμούμε το κοκτέιλ μας να αποκτήσει ακόμα πιο φρουτώδη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε 20 ml χυμό ή πουρέ ανανά.

*Tip2 : Η παραπάνω συνταγή αφορά σιρόπι αναλογίας 2:1 όπου προτείνεται για συνταγές κοκτέιλ. Αν θέλετε να κάνετε πιο αραιό το σιρόπι σας, ακολουθείτε  την συνταγή 1:1, δηλαδή ίση ποσότητα νερού και ζάχαρης. Για να πετύχετε ισορροπία στην συνταγή του κοκτέιλ σας μεταξύ χυμών και ζάχαρης μπορείτε να ακολουθήσετε τον γενικό κανόνα όπου: 15 ml σιρόπι (2:1) σε 30 ml χυμού. Και 30 ml σιρόπι (1:1) σε 30 ml χυμού.

 

Για το Mai Tai

  • 50 ml παλαιωμένο ρούμι
  • 15 ml triple sec (λικέρ εσπεριδοειδών)
  • 15 ml σιρόπι πικραμύγδαλο
  • 30 ml φρέσκο χυμό λάιμ
  • 7,5 ml σιρόπι ζάχαρης (2:1)
  • 3 σταγόνες αρωματικά bitters ( προαιρετικό)
  • 1 κορυφή δυόσμου (για τη γαρνιτούρα)
  • 1 φέτα λάιμ (για τη γαρνιτούρα)

Για το σιρόπι ζάχαρης (2:1)

  • 100 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη

Για το Mai Tai

Σε ένα σέικερ τοποθετούμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε πάγο και χτυπάμε δυνατά. Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε ένα ποτήρι με πάγο.

Για το σιρόπι ζάχαρης (2:1)

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη. Τοποθετούμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μεταφέρουμε το σιρόπι σε μπουκάλι, αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή χρησιμοποιούμε αμέσως.

*Tip1 : Αν επιθυμούμε το κοκτέιλ μας να αποκτήσει ακόμα πιο φρουτώδη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε 20 ml χυμό ή πουρέ ανανά.

*Tip2 : Η παραπάνω συνταγή αφορά σιρόπι αναλογίας 2:1 όπου προτείνεται για συνταγές κοκτέιλ. Αν θέλετε να κάνετε πιο αραιό το σιρόπι σας, ακολουθείτε  την συνταγή 1:1, δηλαδή ίση ποσότητα νερού και ζάχαρης. Για να πετύχετε ισορροπία στην συνταγή του κοκτέιλ σας μεταξύ χυμών και ζάχαρης μπορείτε να ακολουθήσετε τον γενικό κανόνα όπου: 15 ml σιρόπι (2:1) σε 30 ml χυμού. Και 30 ml σιρόπι (1:1) σε 30 ml χυμού.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner