Το τυρί ταιριάζει με θαλασσινά ή να αποφεύγουμε το συνδυασμό τους;

Το τυρί ταιριάζει με θαλασσινά ή να αποφεύγουμε το συνδυασμό τους;

Τα θαλασσινά έχουν πολύ ιδιαίτερη και ντελικάτη γεύση και είναι λογικό να ξενίζει ο συνδυασμός τους με τυροκομικά προϊόντα που έχουν ένταση. Πολλές φορές όμως με αυτόν τον τρόπο, προκύπτει μια γευστική αντίθεση που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Για παράδειγμα, το γνωστό «γαρίδες σαγανάκι» είναι ένα πιάτο που προκύπτει από έναν τέτοιο συνδυασμό. Η γλυκιά, τραγανή και ιδιαίτερη γαρίδα συνδυάζεται με την έντονη, κρεμώδη και αλμυρή φέτα, δίνοντας ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Σε άλλες περιπτώσεις πάλι, το τυρί και το θαλασσινό μπορεί να συνυπάρχουν σε ένα πιάτο χωρίς αντιθέσεις και ανάλογα με τα είδη τους και τις αναλογίες που χρησιμοποιούνται, να προκύπτει ένα πάντρεμα με αρμονικό και ταιριαστό γευστικό αποτέλεσμα.

Οπότε, τα θαλασσινά μπορούν να συνδυαστούν με το τυρί, ανάλογα πάντα με το είδος του θαλασσινού και του τυριού αλλά και του τρόπου με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν. Το να αποφεύγουμε σε κάθε περίπτωση να ταιριάζουμε τυρί με θαλασσινά, δεν μπορεί να είναι ένας γενικός κανόνας. Εξαρτάται κάθε φορά από τη συνταγή και το πιάτο που φτιάχνουμε.  

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner