Λέγεται ότι τα φρέσκα λαχανικά είναι καλύτερα από τα κατεψυγμένα. Ισχύει;

Λέγεται ότι τα φρέσκα λαχανικά είναι καλύτερα από τα κατεψυγμένα. Ισχύει;

Καταρχάς, πρέπει να ξεφύγουμε από την γενική αρχή που θέλει οτιδήποτε κατεψυγμένο να είναι κακό! Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η κατάψυξη είναι ένας τρόπος συντήρησης των τροφίμων, απόλυτα αποδεκτός. Ανάλογα πάντα με το εκάστοτε προϊόν και εφόσον ακολουθεί ο σωστός τρόπος για την κατάψυξή του, το τρόφιμο μπορεί να συντηρηθεί άριστα, χωρίς να χάσει κάτι σημαντικό από την ποιότητά του.

Όσον αφορά τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά τώρα, είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία τροφίμων που λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε υγρασία, τα περισσότερα δεν καταψύχονται καλά. Υπάρχουν βέβαια κάποιες εξαιρέσεις, όπως είναι ο αρακάς, που κατεψυγμένος δεν χάνει την ποιότητα του.

Αν θέλουμε εμείς στο σπίτι να καταψύξουμε κάποιο φρούτο ή λαχανικό, είναι καλύτερο να το επεξεργαστούμε πρώτα με κάποιον τρόπο, όπως για παράδειγμα να κάνουμε πουρέ τις φράουλες ή να μαγειρέψουμε τα μανιτάρια. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner