Αληθεύει ότι δεν πρέπει να τηγανίζουμε ποτέ με ελαιόλαδο ;

Αληθεύει ότι δεν πρέπει να τηγανίζουμε ποτέ με ελαιόλαδο ;

Πολλά λέγονται για το τηγάνισμα γενικά αλλά και για το λάδι που πρέπει να χρησιμοποιούμε. Τα περισσότερα από αυτά όμως δεν ανήκουν στο αντικείμενο ενός σεφ, ώστε να τα επιβεβαιώσει ή να τα απορρίψει με εγκυρότητα.

Από μαγειρικής πλευράς, αυτό που μπορεί ένας σεφ να πει με σιγουριά,  είναι ότι το ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τηγάνισμα. Σε αυτήν την περίπτωση, το τρόφιμο παίρνει την ιδιαίτερη γεύση που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο είδος λαδιού, απορροφά δηλαδή κατά κάποιον τρόπο τη γεύση του. Αν αυτό είναι κάτι που μας αρέσει και το επιθυμούμε, τότε κανένα πρόβλημα. Αν όμως θέλουμε να το αποφύγουμε και να έχουμε ένα αποτέλεσμα πιο διακριτικό γευστικά, τότε πρέπει να επιλέξουμε κάποιο άλλο λάδι. Μάλιστα, το ελαιόλαδο είναι αρκετά πιο ακριβό από άλλου είδους λάδια, οπότε, αν δεν θέλουμε την ιδιαίτερη γεύση του σε ένα τηγανητό τρόφιμο, δεν υπάρχει και λόγος να επιβαρυνθούμε με το ανάλογο κόστος στο μαγείρεμα. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner