
Ο Νίκος Πολιτάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα στην περιοχή των Αμπελοκήπων το 1981.
Το 2004 γράφτηκε σε σχολή μαγειρικής όπου και αποφοίτησε με “Άριστα”.
Από τις πρώτες κουζίνες που εργάστηκε ήταν το Egomio στη Γλυφάδα και έπειτα το Tutti a tavola.
Στη συνέχεια δούλεψε δίπλα στον Chef Stefano Rossi στο O & B Boutique Hotel και στο Ελαιών Loft σαν Sous Chef δίπλα στον βραβευμένο Chef Jean-Yves Carattoni.
Για αρκετά χρόνια απασχολήθηκε ως Private Chef σε Yacht μαγειρεύοντας για πολύ υψηλά πρόσωπα. Ένα ταξίδι στο Λονδίνο στάθηκε η αφορμή και του κίνησε την περιέργεια για την Ιαπωνική κουζίνα που όπως αναφέρει, από πάντα του άρεσε. Είχε την τύχη να δουλέψει στο εστιατόριο Kiku όπου και έμαθε τις βάσεις της Ιαπωνικής κουζίνας. Η αγάπη του για την Ιαπωνική κουζίνα τον οδήγησε στην Ιαπωνία και την Αγγλία προσπαθώντας να αποκομίσει όσα περισσότερα μπορούσε και κυρίως να βρει τρόπους να πετύχει το πάντρεμα της Ιαπωνικής με την Ελληνική κουζίνα. Ένα συνδυασμό που θεώρησε ότι μπορεί να πετύχει καθώς η Ελλάδα όπως πιστεύει, διαθέτει από τα καλύτερα θαλασσινά στον κόσμο.
Από τον Νοέμβριο του 2018 έχει αναλάβει σαν Head Chef το Ιαπωνικό “Kinjo Japanese Restobar” στα Βριλήσσια σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία καθώς έχει παντρέψει Ιαπωνικά και Ελληνικά στοιχεία στο μενού του.