
Ο Χάρης Νικολούζος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Στα 14 του ξεκίνησε να εργάζεται σε ταβέρνες του νησιού όπου όπως ο ίδιος λέει «εκεί κόλλησε το μικρόβιο της μαγειρικής και άρχισε να το ψάχνει για να γίνει μάγειρας».
Στη μεγάλη αλλαγή της καριέρας του μπήκε στην κουζίνα του Έκτορα Μποτρίνι για κάποια χρόνια και στη συνέχεια βρέθηκε στη Χαλκιδική με τον Herve Pronzato.
Στα 26 του, ο Μιχαλης Ντουνέτας τον εμπιστεύθηκε ως head chef στο πιο ιστορικό εστιατόριο της Αθήνας, τον «ΔΙΟΝΥΣΟ». Έναν χρόνο μετά ανέλαβε ως executive chef και άλλα εστιατόρια του ομίλου. Η επαγγελματική του πορεία συνεχίστηκε ως Chef στη Σαντορίνη έπειτα στην Αθήνα στο εστιατόριο «2 Μαζί» παραδίδοντας παράλληλα σεμινάρια σε σχολές μαγειρικής σε όλη την Ελλάδα.
Το 2019, επέστρεψε στη Σαντορίνη και λίγο καιρό μετά ανέλαβε ως chef στο εστιατόριο του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, «Σελήνη».