Πολυχρόνης Δαμαλάς

Πολυχρόνης Δαμαλάς, ένα όνομα πλέον συνώνυμο της μοντέρνας Ιαπωνικής κουζίνας την οποία σύστησε στο Ελληνικό κοινό περίπου πριν από 15 χρόνια.

Σήμερα 39 ετών, ο πολυβραβευμένος chef, γνωστός και ως Polychronis στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετρά 20 χρόνια καριέρας σε 4 ηπείρους και μία δική του ομάδα 60 μαγείρων μεταξύ Αθήνας, Μυκόνου & Σαντορίνης.

Το προσωπικό του γευστικό «ταξίδι» προς την επιτυχία ξεκίνησε ταπεινά σε πολύ μικρή ηλικία με μοναδικό του .γνώμονα το πάθος για την μαγειρική.

Σπούδασε στην Νέα Υόρκη στο Culinary Institute of America (CIA)

Η πρώτη πόρτα που χτύπησε ήταν του NOBU στην Νέα Υόρκη όπου και εργάστηκε για 2 χρόνια, ακολούθησε το ZUMA Dubai και το NOBU Matsuhisa Mykonos.

Πριν καταλήξει στην Ελλάδα πέρασε από διάφορες  Ευρωπαϊκές χώρες και βραβευμένες με αστέρια Michelin κουζίνες:
(Γαλλία Le Moulin de Mougin ** , Ισπανία Berasategui *** , Arzak***, Ιταλία La Via Romana*, Αραβικά Εμιράτα Zuma Dubai, και Ισλανδία)

Επιστρέφοντας  στην Ελλάδα συνεργάστηκε με σεφ όπως, ο Χριστόφορος Πέσκιας στο 48, ο Χρύσανθος Καραμολέγκος στο Απλά Αριστερά Δεξιά, και ο Λευτέρης Λαζάρου στο Βαρούλκο.

Διετέλεσε σεφ για 5 χρόνια, στο Sea You στο Sani Resort στην Χαλκιδική και για 4 χρόνια στην Αθήνα, στα εστιατόρια Kiku.

Την τελευταία δεκαετία έχει βραβευτεί επί συναπτά έτη με Χρυσούς σκούφους, αστέρια από τον οδηγό FNL και βραβεία  Gourmet.

Σήμερα ηγείται του βραβευμένου εστιατορίου Izakaya στο Κολωνάκι και τα καλοκαίρια τον βρίσκουν μεταξύ Μυκόνου και Σαντορίνης ως Executive chef των ξενοδοχείων Cavo Tagoo που έχουν κάτω από την ομπρέλα τους τα βραβευμένα εστιατόρια OVAC.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner