
Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα ιδρώνουμε κι αυτά για 2 λεπτά. Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Αναμειγνύουμε το μείγμα του κρεμμυδιού και του τζίντζερ με τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά.
Δοκιμάζουμε ψήνοντας ένα μικρό κομμάτι στο τηγάνι και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος με βάρος 40 γρ. Σ' ένα ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, φουρνίζουμε τους κεφτέδες στους 240° C για 10-15 λεπτά περίπου *.
* Η επίσημη οδηγία αναφέρει πως οι κιμάδες θα πρέπει να ψήνονται καλά στους 75°C εσωτερική θερμοκρασία
Για τη σάλτσα γιαούρτι
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια