Kεφτέδες κοτόπουλου φουρνιστοί με σάλτσα γιαούρτι

Kεφτέδες κοτόπουλου φουρνιστοί με σάλτσα γιαούρτι

ΓΙΑ 20-24 ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΩΝ 50 ΓΡ
FiveStar: 
Δεν υπάρχουν ψήφοι

ΥΛΙΚΑ

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 35 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. καρότο, ψιλοτριμμένο
  • 600 γρ. κιμάς από κοτόπουλο στήθος
  • 30 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 220 γρ. ψωμί για τοστ, αλεσμένο
  • 1 αβγό
  • 5 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 9 γρ. αλάτι

Για τη σάλτσα γιαούρτι

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 5 γρ. μέλι, ρευστό
  • 5 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα ιδρώνουμε κι αυτά για 2 λεπτά. Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Αναμειγνύουμε το μείγμα του κρεμμυδιού και του τζίντζερ με τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά.

Δοκιμάζουμε ψήνοντας ένα μικρό κομμάτι στο τηγάνι και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος με βάρος 40 γρ. Σ' ένα ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, φουρνίζουμε τους κεφτέδες στους 240° C για 10-15 λεπτά περίπου *.

* Η επίσημη οδηγία αναφέρει πως οι κιμάδες θα πρέπει να ψήνονται καλά στους 75°C εσωτερική θερμοκρασία

Για τη σάλτσα γιαούρτι

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 35 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. καρότο, ψιλοτριμμένο
  • 600 γρ. κιμάς από κοτόπουλο στήθος
  • 30 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 220 γρ. ψωμί για τοστ, αλεσμένο
  • 1 αβγό
  • 5 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 9 γρ. αλάτι

Για τη σάλτσα γιαούρτι

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 5 γρ. μέλι, ρευστό
  • 5 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα ιδρώνουμε κι αυτά για 2 λεπτά. Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Αναμειγνύουμε το μείγμα του κρεμμυδιού και του τζίντζερ με τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά.

Δοκιμάζουμε ψήνοντας ένα μικρό κομμάτι στο τηγάνι και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος με βάρος 40 γρ. Σ' ένα ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, φουρνίζουμε τους κεφτέδες στους 240° C για 10-15 λεπτά περίπου *.

* Η επίσημη οδηγία αναφέρει πως οι κιμάδες θα πρέπει να ψήνονται καλά στους 75°C εσωτερική θερμοκρασία

Για τη σάλτσα γιαούρτι

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner