Για την χοιρινή πανσέτα σόγια
1ος τρόπος
Μαρινάρουμε την πανσέτα με τη μαρινάδα για 72 ώρες. Τοποθετούμε σε σακούλες κατάλληλες για μαγείρεμα, αφαιρούμε τον αέρα σε μηχάνημα vacuum και μαγειρεύουμε sous vide στους 88°C για 4 ώρες. Αποσύρουμε από τη σακούλα, κόβουμε την πανσέτα σε ωραία παραλληλόγραμμα κομμάτια των 250 γρ., λαδώνουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε στη σχάρα μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
2ος τρόπος
Μαρινάρουμε την πανσέτα για 24 ώρες. Τοποθετούμε σε ένα ταψί με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε το κρέας από το ζωμό και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Κόβουμε την πανσέτα σε ωραία παραλληλόγραμμα κομμάτια των 250 γρ. Τα κομμάτια που περισσεύουν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για κάτι άλλο, όπως π.χ. μια τηγανιά. Λαδώνουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε στη σχάρα μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
Για την σαλάτα καρότο-φινόκιο-πορτοκάλι
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.
Για την βινεγκρέτ πορτοκάλι
Τοποθετούμε το πορτοκάλι, το χυμό και το σιρόπι σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι το πορτοκάλι να μαλακώσει εντελώς. Τοποθετούμε στον κάδο ενός μπλέντερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα. Σουρώνουμε από ψιλή σήτα και διατηρούμε στη συντήρηση.
Σχόλια