Οικόσιτη αγριόπαπια, η οποία χρησιμοποιείται ευρύτατα στη μαγειρική. Η έντονη παρουσία λίπους στον μυϊκό ιστό της καθιστά ιδανικό το κρέας της για αργό ψήσιμο. Οι πιο γνωστές ποικιλίες που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική είναι η δανέζικη, η Mallard, η Muscovy και η Peking, γνωστή και ως Long Island. Επειδή το κρέας της πάπιας περιέχει αρκετό λίπος, το μαγείρεμά της απαιτεί προσοχή. Μπορεί να μαγειρευτεί ολόκληρη ή να διαχωριστούν τα πόδια από το στήθος. Συχνά τα πόδια της πάπιας μαγειρεύονται με το λίπος τους με τη μέθοδο κονφί. Πέρα από το κρέας της, χρησιμοποιείται ευρύτατα και το λίπος της στη μαγειρική, για τηγάνισμα ή για κλασικές γαλλικές παρασκευές, όπως το κονφί.