![Tips](https://www.yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/menu_image/public/menuimage/_mg_0694_copy.jpg?itok=yZF622i0)
![ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ](https://www.yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/head_image_960x600/public/ingredient162_marmelada.jpg?itok=ZQV_Gmo9)
Τρόπος διατήρησης φρούτων σε πολτοποιημένη μορφή, βρασμένων μαζί με ζάχαρη. Η μαρμελάδα αποκτά παχύρρευστη υφή χάρη στον συνδυασμό πηκτίνης και οξέος των φρούτων, καθώς και στη ζάχαρη, η οποία προστίθεται κατά τη διαδικασία. Υπάρχουν πάρα πολλά είδη μαρμελάδας. Συνήθως χρησιμοποιείται για επάλειψη σε ψωμί και ως γέμιση σε πολλά γλυκίσματα. Σε ορισμένες αγγλόφωνες χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, ο όρος μαρμελάδα βάσει νομοθεσίας χρησιμοποιείται μόνο για τις μαρμελάδες που προέρχονται από εσπεριδοειδή.