 TIPS
                                                                                        TIPS
                                         
              Πρόκειται για τη ρίζα του γιαπωνέζικου φυτού Wasabia japonica.
Επειδή φρέσκια δεν διατηρείται για πολύ, διατίθεται τριμμένη, σε μορφή σκόνης ή πάστας.
Έχει πικάντικη, καυτερή γεύση, χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα και αποτελεί είδος καρυκεύματος.
Το γουασάμπι το βρίσκουμε κυρίως σε πιάτα με ωμά ψάρια. Χρησιμοποιείται στο σούσι και στο σασίμι, συνήθως σε ανάμειξη με σάλτσα σόγιας.

 
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                        