Πώς να φτιάξουμε καβουρδισμένο βούτυρο

Πώς να φτιάξουμε καβουρδισμένο βούτυρο
  1. YΛΙΚΑ

    Για το καβουρδισμένο βούτυρο

    250 γρ. βούτυρο αγελαδινό Όλυμπος 82%

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Για το καβουρδισμένο βούτυρο

    Τοποθετούμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

    Φέρνουμε σε βρασμό και διατηρούμε εκεί μέχρι να αρχίσει το βούτυρο να παίρνει ένα ξανθωπό χρώμα (δείγμα πως να αρχίζουν να καβουρδίζονται τα στερεά του γάλακτος τα οποία κάθονται στο πάτο της κατσαρόλας).  Σε αυτό το σημείο δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή και μόλις το χρώμα γίνει πιο έντονο καφέ και αναδίδει όμορφο άρωμα (σαν καβουρδισμένο φουντούκι) το μεταφέρουμε απευθείας σε ένα σκεύος για να διακόψουμε το μαγείρεμα και να αποφύγουμε να καεί (μαύρο χρώμα και άσχημη μυρωδιά)
     

     

    TIP:

    * Χρησιμοποιήστε το καβουρδισμένο βούτυρο για να γαρνίρετε σούπες, σε σάλτσες, για ντιπ ή και για να αρωματίσετε μία ζύμη κέικ. Για να δείτε όλες τις συνταγές που περιέχουν καβουρδισμένο βούτυρο ανατρέξτε εδώ

     

     

     

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER