Πώς να «δέσουμε» το φαγητό με ρου

Πώς να «δέσουμε» το φαγητό με ρου

 

Δείτε ποια είναι η διαδικασία για να δέσει το φαγητό με ρου, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών. 

  1. Φροντίζουμε για το κατάλληλο σκεύος.

    Θα χρειαστούμε κατσαρόλα με χοντρό πάτο, για να αποφύγουμε να κολλήσει η σάλτσα.

    step
  2. Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους χρήσης της ρου.

    Αν έχουμε ήδη παρασκευάσει τη ρου από άλλη φορά (η περίπτωση που απεικονίζεται εδώ), βάζουμε μια ποσότητα σε ένα μπολ και προσθέτουμε λίγο από τον ζεστό ζωμό ανακατεύοντας ώστε να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός.

    step
  3. Ρίχνουμε τον χυλό στην κατσαρόλα με τον ζωμό και συνεχίζουμε με το επόμενο βήμα.

    Αν φτιάχνουμε τη ρου εκείνη τη στιγμή, προσθέτουμε σιγά-σιγά το χλιαρό υγρό μέσα στη ρου μέχρι να ενσωματωθεί και συνεχίζουμε με το επόμενο βήμα.

    step
  4. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και χρησιμοποιούμε κουτάλα για να ανακατέψουμε και στις άκρες της κατσαρόλας. 

    step
  5. Βράζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου.

    Κατά τη διάρκεια, ανακατεύουμε συχνά για να μην πιάσει η σάλτσα στην κατσαρόλα και απομακρύνουμε την πέτσα που δημιουργείται στην επιφάνεια.

    step
  6. Σουρώνουμε σε σήτα.

    Αν δεν χρησιμοποιήσουμε αμέσως, κρυώνουμε καλά, ανακατεύοντας πού και πού για να μη δημιουργηθεί πέτσα στην επιφάνεια. 

    step

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner