 TIPS
                                                                                        TIPS
                                         
              Το ψήσιμο στη σχάρα, ως ξηρός τρόπος μαγειρέματος, έχει μόνο δύο βασικούς περιορισμούς.
Ο πρώτος (που ισχύει κυρίως για τα κρεατικά) είναι ότι το τρόφιμο πρέπει να είναι τρυφερό από τη φύση του.
Ο δεύτερος αφορά στο μέγεθος του τροφίμου που πρέπει να είναι σχετικά μικρό, ώστε να μπορεί να μαγειρευτεί σε ένα λογικό χρονικό διάστημα.
	Τρόφιμα κατάλληλα για ψήσιμο στη σχάρα:
• Μικρά και τρυφερά κομμάτια κρέατος, όπως μπριζόλες, σουβλάκια, φιλέτα, μπιφτέκια κ.λπ.
• Ψάρια, φιλέτα ή ολόκληρα
• Θαλασσινά
• Λαχανικά και φρούτα
Δείτε τα βήματα της διαδικασίας, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών.
- 
                                                                Καθαρίζουμε τη σχάρα με βούρτσα και λαδωμένο πανί.   
- 
                                                                Αλατίζουμε το τρόφιμο.   
- 
                                                                Λαδώνουμε ελαφρώς το τρόφιμο εξωτερικά.   
- 
                                                                Τοποθετούμε το τρόφιμο στη σχάρα για να ψηθεί, μέχρι να αποκτήσει τις χαρακτηριστικές γραμμές απ' αυτήν.   
- 
                                                                Αν θέλουμε, περιστρέφουμε προσεκτικά το τρόφιμο πάνω στη σχάρα κατά 45 μοίρες ώστε να δημιουργήσουμε το χαρακτηριστικό καρό σχέδιο ψησίματος.   
- 
                                                                Γυρίζουμε πλευρά και ψήνουμε για όσο χρειαστεί.   

 
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                        