 TIPS
                                                                                        TIPS
                                         
              
Δείτε τα βήματα της διαδικασίας για να φτιάξουμε βούτυρο κλαριφιέ, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών.
- 
                                                                Λιώνετε αργά το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς να ανακατεύετε. Η χαμηλή θερμοκρασία είναι σημαντική, γιατί αν καούν τα στερεά γάλακτος, το βούτυρο θα πικρίσει. Στην αρχή της διαδικασίας θα σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια, ο οποίος σιγά σιγά θα αρχίσει να υποχωρεί.   
- 
                                                                Όταν ο αφρός κατακαθίσει και μπορούμε να διακρίνουμε διαύγεια στο βούτυρο και στα συσσωρευμένα στερεά γάλακτος στην κατσαρόλα, τότε το βούτυρο έχει διαχωριστεί και είναι έτοιμο.   
- 
                                                                Αφαιρούμε ό,τι αφρό έχει απομείνει στην επιφάνεια με μια κουτάλα-σήτα   
- 
                                                                Σουρώνουμε με προσοχή, ώστε να αφήσουμε εκτός τα στερεά γάλακτος. Διατηρούμε στο ψυγείο αεροστεγώς για αρκετούς μήνες.   

 
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                         
                                                                                        