Φακόρυζο Φακόρυζο

Φακόρυζο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.3 (56 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 180 γρ. φακές beluga, μαγειρεμένες
  • 180 γρ. φακές ψιλές, μαγειρεμένες
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
  • 20 γρ. λαχανικά μπρουνουάζ
  • 10 γρ. ηλιόσπορο, καβουρδισμένο
  • 6 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο
  • 5 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 5 γρ. λάδι τρούφας
  • 250 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • Αλάτι

Για τις μαγειρεμένες φακές beluga

  • 180 γρ. φακές beluga
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 45 γρ. κρεμμύδι σε 1 κομμάτι
  • 35 γρ. καρότο σε 1 κομμάτι
  • 35 γρ. μπέικον σε 1 κομμάτι ή φέτα ολόκληρη
  • 10 γρ. σκόρδο σε σκελίδα, σπασμένη
  • 3 γρ. θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 400 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • Αλάτι

Για τις μαγειρεμένες ψιλές φακές

  • 180 γρ. φακές ψιλές
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 45 γρ. κρεμμύδι σε 1 κομμάτι
  • 35 γρ. καρότο σε 1 κομμάτι
  • 35 γρ. μπέικον σε 1 κομμάτι ή φέτα ολόκληρη
  • 10 γρ. σκόρδο σε σκελίδα, σπασμένη
  • 3 γρ. θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 400 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • Αλάτι

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τις φακές, τα λαχανικά, το ρύζι και τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να χυλώνουν οι φακές. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τσάιβς, το λάδι τρούφας και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αλατίζουμε αν χρειάζεται και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον ηλιόσπορο.

Για τις μαγειρεμένες φακές beluga

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το μπέικον για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε τον ζωμό, τις φακές, το θυμάρι και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Αλατίζουμε τον ζωμό ώστε να είναι εύγευστος και αφήνουμε τις φακές να κρυώσουν μέσα στον ζωμό τους. Διατηρούμε στο ψυγείο με τον ζωμό. Σουρώνουμε πριν χρησιμοποιήσουμε.

Για τις μαγειρεμένες ψιλές φακές

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το μπέικον για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε τον ζωμό, τις φακές, το θυμάρι και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Αλατίζουμε τον ζωμό ώστε να είναι εύγευστος και αφήνουμε τις φακές να κρυώσουν μέσα στον ζωμό τους. Διατηρούμε στο ψυγείο με τον ζωμό. Σουρώνουμε πριν χρησιμοποιήσουμε.

Για το πιάτο

  • 180 γρ. φακές beluga, μαγειρεμένες
  • 180 γρ. φακές ψιλές, μαγειρεμένες
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
  • 20 γρ. λαχανικά μπρουνουάζ
  • 10 γρ. ηλιόσπορο, καβουρδισμένο
  • 6 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο
  • 5 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 5 γρ. λάδι τρούφας
  • 250 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • Αλάτι

Για τις μαγειρεμένες φακές beluga

  • 180 γρ. φακές beluga
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 45 γρ. κρεμμύδι σε 1 κομμάτι
  • 35 γρ. καρότο σε 1 κομμάτι
  • 35 γρ. μπέικον σε 1 κομμάτι ή φέτα ολόκληρη
  • 10 γρ. σκόρδο σε σκελίδα, σπασμένη
  • 3 γρ. θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 400 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • Αλάτι

Για τις μαγειρεμένες ψιλές φακές

  • 180 γρ. φακές ψιλές
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 45 γρ. κρεμμύδι σε 1 κομμάτι
  • 35 γρ. καρότο σε 1 κομμάτι
  • 35 γρ. μπέικον σε 1 κομμάτι ή φέτα ολόκληρη
  • 10 γρ. σκόρδο σε σκελίδα, σπασμένη
  • 3 γρ. θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 400 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • Αλάτι

Για το πιάτο

Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τις φακές, τα λαχανικά, το ρύζι και τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να χυλώνουν οι φακές. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τσάιβς, το λάδι τρούφας και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αλατίζουμε αν χρειάζεται και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον ηλιόσπορο.

Για τις μαγειρεμένες φακές beluga

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το μπέικον για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε τον ζωμό, τις φακές, το θυμάρι και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Αλατίζουμε τον ζωμό ώστε να είναι εύγευστος και αφήνουμε τις φακές να κρυώσουν μέσα στον ζωμό τους. Διατηρούμε στο ψυγείο με τον ζωμό. Σουρώνουμε πριν χρησιμοποιήσουμε.

Για τις μαγειρεμένες ψιλές φακές

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το μπέικον για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε τον ζωμό, τις φακές, το θυμάρι και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Αλατίζουμε τον ζωμό ώστε να είναι εύγευστος και αφήνουμε τις φακές να κρυώσουν μέσα στον ζωμό τους. Διατηρούμε στο ψυγείο με τον ζωμό. Σουρώνουμε πριν χρησιμοποιήσουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner