Κοτόπουλο με μουστάρδα & μανιτάρια Κοτόπουλο με μουστάρδα & μανιτάρια

Κοτόπουλο με μουστάρδα & μανιτάρια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (353 votes)

INGREDIENTS

Για το κοτόπουλο σοτέ

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε φέτες
  • 200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα τέσσερα
  • 150 γρ. κρασί λευκό
  • 350 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 100 γρ. μουστάρδα
  • 50 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τις ταλιατέλες βουτύρου

  • 120 γρ. βούτυρο
  • 600 γρ. ταλιατέλες, βρασμένες
  • 20 γρ. παρμεζάνα
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το κοτόπουλο σοτέ

Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά απ’ όλες τις πλευρές. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από τη μία πλευρά, το γυρίζουμε και το σοτάρουμε για λίγο λιγότερο χρόνο από την άλλη πλευρά. 

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και πετάμε τα λίπη. 

Βάζουμε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα με προσοχή ώστε να μαγειρευτεί το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει χρώμα. 

Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ. 

Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά. 

Προσθέτουμε τα δύο είδη μουστάρδας και το βούτυρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα. 

Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέτουμε τα βότανα και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.  

* Αν η σάλτσα είναι πιο πυκνή απ’ όσο θέλουμε μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο ζωμό κοτόπουλο. 

Για τις ταλιατέλες βουτύρου

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε λίγο ζωμό κοτόπουλου και το βούτυρο. 

Αφού λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τα βρασμένα  ζυμαρικά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί το υγρό στο ¼ του αρχικού του όγκου. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 

Tip: Διαδικασία παναρίσματος

Για το κοτόπουλο σοτέ

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε φέτες
  • 200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα τέσσερα
  • 150 γρ. κρασί λευκό
  • 350 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 100 γρ. μουστάρδα
  • 50 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τις ταλιατέλες βουτύρου

  • 120 γρ. βούτυρο
  • 600 γρ. ταλιατέλες, βρασμένες
  • 20 γρ. παρμεζάνα
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το κοτόπουλο σοτέ

Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά απ’ όλες τις πλευρές. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από τη μία πλευρά, το γυρίζουμε και το σοτάρουμε για λίγο λιγότερο χρόνο από την άλλη πλευρά. 

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και πετάμε τα λίπη. 

Βάζουμε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα με προσοχή ώστε να μαγειρευτεί το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει χρώμα. 

Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ. 

Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά. 

Προσθέτουμε τα δύο είδη μουστάρδας και το βούτυρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα. 

Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέτουμε τα βότανα και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.  

* Αν η σάλτσα είναι πιο πυκνή απ’ όσο θέλουμε μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο ζωμό κοτόπουλο. 

Για τις ταλιατέλες βουτύρου

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε λίγο ζωμό κοτόπουλου και το βούτυρο. 

Αφού λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τα βρασμένα  ζυμαρικά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί το υγρό στο ¼ του αρχικού του όγκου. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 

Tip: Διαδικασία παναρίσματος

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner