Κρεατόπιτα Κρεατόπιτα

Κρεατόπιτα

ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 30 ΕΚ., ΓΙΑ 8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
FiveStar: 
Average: 4.7 (16 votes)

INGREDIENTS

Για την πίτα

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • γέμιση 
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • σουσάμι

Για τη γέμιση

  • 800 γρ. μοσχάρι από κοκκινιστό ή άλλο μαγειρευτό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 100 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος

DIRECTIONS

Για την πίτα

Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του. Το βουτυρώνουμε και τοποθετούμε από πάνω άλλα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο βουτυρώνοντας τα ένα-ένα. Στην επιφάνεια του τρίτου φύλλου στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και διπλώνουμε μέσα τις άκρες των φύλλων. Απλώνουμε από πάνω 4 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα και σπρώχνουμε τις άκρες να μπουν μέσα.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα, αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 45 λεπτά περίπου.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Για την πίτα έχουμε χρησιμοποιήσει χειροποίητο χωριάτικο φύλλο. Μπορεί να χρειαστείτε διαφορετική ποσότητα ανάλογα με το φύλλο που θα χρησιμοποιήσετε.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε  το κρέας με τη μαγιονέζα, τη γραβιέρα, το ανθότυρο, το φρέσκο κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες και τον βασιλικό.

Για την πίτα

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • γέμιση 
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • σουσάμι

Για τη γέμιση

  • 800 γρ. μοσχάρι από κοκκινιστό ή άλλο μαγειρευτό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 100 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος

Για την πίτα

Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του. Το βουτυρώνουμε και τοποθετούμε από πάνω άλλα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο βουτυρώνοντας τα ένα-ένα. Στην επιφάνεια του τρίτου φύλλου στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και διπλώνουμε μέσα τις άκρες των φύλλων. Απλώνουμε από πάνω 4 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα και σπρώχνουμε τις άκρες να μπουν μέσα.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα, αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 45 λεπτά περίπου.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Για την πίτα έχουμε χρησιμοποιήσει χειροποίητο χωριάτικο φύλλο. Μπορεί να χρειαστείτε διαφορετική ποσότητα ανάλογα με το φύλλο που θα χρησιμοποιήσετε.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε  το κρέας με τη μαγιονέζα, τη γραβιέρα, το ανθότυρο, το φρέσκο κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες και τον βασιλικό.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner