Μηλόπιτα

Μηλόπιτα

ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ 23 ΕΚ. 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (74 votes)

INGREDIENTS

Για την μηλόπιτα

  • 600 γρ. ζύμη για γλυκές πίτες
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. κορν φλάουρ
  • 2,5 γρ. αλάτι
  • 3 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 15 γρ. χυμό λεμόνι
  • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 700 γρ. μήλα κόκκινα ή golden, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 αυγό, χτυπημένο, για την επάλειψη της ζύμης
  • βούτυρο, για τη φόρμα

DIRECTIONS

Για την μηλόπιτα

Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο.

Με τον πλάστη ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο πάχους 3 χιλ. περίπου.

Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του.

Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλάτι, την κανέλα, τον χυμό και το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε τα μήλα, ανακατεύοντας καλά.

Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί και αλείφουμε με αυγό το φύλλο που προεξέχει πάνω από τη γέμιση.

Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και το αλείφουμε κι αυτό με αυγό.

Τυλίγουμε τις άκρες περιμετρικά με φορά προς τα μέσα.

Με ένα μαχαίρι, χαράσσουμε την πίτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C μέχρι να φαίνονται φουσκάλες στη γέμιση και το φύλλο να γίνει τραγανό και πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 45 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε τη μηλόπιτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Για την μηλόπιτα

  • 600 γρ. ζύμη για γλυκές πίτες
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. κορν φλάουρ
  • 2,5 γρ. αλάτι
  • 3 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 15 γρ. χυμό λεμόνι
  • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 700 γρ. μήλα κόκκινα ή golden, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 αυγό, χτυπημένο, για την επάλειψη της ζύμης
  • βούτυρο, για τη φόρμα

Για την μηλόπιτα

Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο.

Με τον πλάστη ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο πάχους 3 χιλ. περίπου.

Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του.

Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλάτι, την κανέλα, τον χυμό και το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε τα μήλα, ανακατεύοντας καλά.

Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί και αλείφουμε με αυγό το φύλλο που προεξέχει πάνω από τη γέμιση.

Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και το αλείφουμε κι αυτό με αυγό.

Τυλίγουμε τις άκρες περιμετρικά με φορά προς τα μέσα.

Με ένα μαχαίρι, χαράσσουμε την πίτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C μέχρι να φαίνονται φουσκάλες στη γέμιση και το φύλλο να γίνει τραγανό και πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 45 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε τη μηλόπιτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner