Ο Γιώργος Λούκας έχει την εταιρεία «Genius in Gastronomy» που ασχολείται με σεμινάρια, εκπαιδευτικά course & συμβουλευτικές υπηρεσίες πάνω στο κρασί και τ’ αποστάγματα. Αρθρογραφεί σε γνωστά περιοδικά και είναι Brand Manager κρασιού στην Εισαγωγική & Εμπορική εταιρεία DEALS A.E. Ανακηρύχθηκε Καλύτερος Έλληνας Sommelier και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Sommelier το 2002 και στον Παγκόσμιο το 2004. Είναι Κριτής Διεθνών Διαγωνισμών Κρασιού ενώ στο παρελθόν συνεργάστηκε ως Sommelier με βραβευμένα και αναγνωρισμένα εστιατόρια & ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.
Με το yiannislucacos.gr, συνεργάστηκε για την ενότητα "Κρασί & Ποτό" του Cooking Guide, καθώς επίσης και για τις προτάσεις ποτών που συνοδεύουν τις συνταγές του Γιάννη Λουκάκου.