Μπρουσκέτα με ντομάτα, φέτα και πέστο βασιλικού Μπρουσκέτα με ντομάτα, φέτα και πέστο βασιλικού

Μπρουσκέτα με ντομάτα, φέτα και πέστο βασιλικού

ΓΙΑ 8 ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (46 votes)

INGREDIENTS

Για τις μπρουσκέτες

  • 8 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 70 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 30 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 10 γρ. πέστο βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • αλάτι χοντρό
  • ρόκα καθαρισμένη

DIRECTIONS

Για τις μπρουσκέτες

Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού.

Τρίβουμε το σκόρδο με την κομμένη πλευρά πάνω στις φέτες, ώστε να αφήσει το άρωμα του διακριτικά.

Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα στην πάνω τους πλευρά. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Αλείφουμε τις ψημένες φέτες με το πέστο, προσθέτουμε τα τοματίνια και αλατίζουμε.

Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και τη ρόκα.

Για τις μπρουσκέτες

  • 8 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 70 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 30 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 10 γρ. πέστο βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • αλάτι χοντρό
  • ρόκα καθαρισμένη

Για τις μπρουσκέτες

Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού.

Τρίβουμε το σκόρδο με την κομμένη πλευρά πάνω στις φέτες, ώστε να αφήσει το άρωμα του διακριτικά.

Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα στην πάνω τους πλευρά. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Αλείφουμε τις ψημένες φέτες με το πέστο, προσθέτουμε τα τοματίνια και αλατίζουμε.

Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και τη ρόκα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner