Μπισκότα γεμιστά με κρέμα πραλίνας & επικάλυψη σοκολάτας Μπισκότα γεμιστά με κρέμα πραλίνας & επικάλυψη σοκολάτας

Μπισκότα γεμιστά με κρέμα πραλίνας & επικάλυψη σοκολάτας

ΓΙΑ 16 ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
FiveStar: 
Average: 4.5 (13 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το τελείωμα του πιάτου

  • 400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 140 γρ. κουβερτούρα 70%
  • 40 γρ. ηλιέλαιο
  • 225 γρ. μπισκότα 
  • κρέμα πραλίνας

Για την κρέμα πραλίνας

  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. νερό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 160 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 5 γρ. ζελατίνη
  • 140 γρ. σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το τελείωμα του πιάτου

Στρώνουμε την κρέμα πραλίνας ανάμεσα από δύο κομμάτια μπισκότου και τα κλείνουμε σαν «sandwich». Τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί και τα βάζουμε στη κατάψυξη, μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Σ’ ένα μπεν μαρί, λιώνουμε τις 2 σοκολάτες, αποσύρουμε και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.

Βουτάμε διαδοχικά τα παγωμένα sandwich στη σοκολάτα, φροντίζοντας να επικαλυφθούν καλά με τη λιωμένη σοκολάτα.

Στραγγίζουμε την παραπανίσια σοκολάτα και τοποθετούμε σε δίσκο με λαδόκολα. Δουλεύουμε γρήγορα και επαναφέρουμε στην κατάψυξη, όπου και συντηρούμε μέχρι το σερβίρισμα.

Πριν από το σερβίρισμα, θα πρέπει να τ’αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά, ώστε να ξεπαγώσουν.

Για την κρέμα πραλίνας

Σ’ ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να φτάσει τους 120 C.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τον κρόκο, ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα ν’ αφρατέψει.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την πραλίνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η πραλίνα.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό ώστε να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.

Στραγγίζουμε τη ζελατίνη, τη ρίχνουμε μέσα στην κρέμα πραλίνας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Σουρώνουμε την κρέμα και την ομογενοποιούμε προσεχτικά με το μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας με μια μαρίζ.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αρκετά, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με ήρεμες κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για το τελείωμα του πιάτου

  • 400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 140 γρ. κουβερτούρα 70%
  • 40 γρ. ηλιέλαιο
  • 225 γρ. μπισκότα 
  • κρέμα πραλίνας

Για την κρέμα πραλίνας

  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. νερό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 160 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 5 γρ. ζελατίνη
  • 140 γρ. σαντιγί

Για το τελείωμα του πιάτου

Στρώνουμε την κρέμα πραλίνας ανάμεσα από δύο κομμάτια μπισκότου και τα κλείνουμε σαν «sandwich». Τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί και τα βάζουμε στη κατάψυξη, μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Σ’ ένα μπεν μαρί, λιώνουμε τις 2 σοκολάτες, αποσύρουμε και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.

Βουτάμε διαδοχικά τα παγωμένα sandwich στη σοκολάτα, φροντίζοντας να επικαλυφθούν καλά με τη λιωμένη σοκολάτα.

Στραγγίζουμε την παραπανίσια σοκολάτα και τοποθετούμε σε δίσκο με λαδόκολα. Δουλεύουμε γρήγορα και επαναφέρουμε στην κατάψυξη, όπου και συντηρούμε μέχρι το σερβίρισμα.

Πριν από το σερβίρισμα, θα πρέπει να τ’αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά, ώστε να ξεπαγώσουν.

Για την κρέμα πραλίνας

Σ’ ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να φτάσει τους 120 C.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τον κρόκο, ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα ν’ αφρατέψει.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την πραλίνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η πραλίνα.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό ώστε να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.

Στραγγίζουμε τη ζελατίνη, τη ρίχνουμε μέσα στην κρέμα πραλίνας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Σουρώνουμε την κρέμα και την ομογενοποιούμε προσεχτικά με το μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας με μια μαρίζ.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αρκετά, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με ήρεμες κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner