
Για τις πατάτες
Τοποθετούμε τις πατάτες και 40 γρ. ελαιόλαδο σε ένα ταψί και σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 150°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε στη μέση.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις πατάτες στο τηγάνι, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε, ώσπου το βούτυρο ν' αρχίσει να καβουρδίζεται, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα βότανα.
Σχόλια