Γαλλικές πατάτες σοτέ με φρέσκα μυρωδικά και βούτυρο

Γαλλικές πατάτες σοτέ με φρέσκα μυρωδικά και βούτυρο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 3 (3 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τις πατάτες

  • 1,2 κιλά πατάτες γαλλικές
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις πατάτες

Τοποθετούμε τις πατάτες και 40 γρ. ελαιόλαδο σε ένα ταψί και σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 150°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε στη μέση.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις πατάτες στο τηγάνι, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει και προσθέτουμε το βούτυρο.

Ανακατεύουμε, ώσπου το βούτυρο ν' αρχίσει να καβουρδίζεται, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα βότανα.

Για τις πατάτες

  • 1,2 κιλά πατάτες γαλλικές
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τις πατάτες

Τοποθετούμε τις πατάτες και 40 γρ. ελαιόλαδο σε ένα ταψί και σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 150°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε στη μέση.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις πατάτες στο τηγάνι, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει και προσθέτουμε το βούτυρο.

Ανακατεύουμε, ώσπου το βούτυρο ν' αρχίσει να καβουρδίζεται, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα βότανα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner