Μοσχάρι γάλακτος με λευκή σάλτσα και μανιτάρια

Μοσχάρι γάλακτος με λευκή σάλτσα και μανιτάρια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (1 vote)

ΥΛΙΚΑ

Για το μοσχάρι γάλακτος

900 γρ. Μοσχάρι γάλακτος, σπάλα, χωρίς κόκαλο
950 γρ. Ζωμός κοτόπουλου
1  Δάφνη, φύλλο
5 γρ. Θυμάρι, κλωνάρι
70 γρ. Αλεύρι
100 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. Καρότο, κομμένο σε χοντρά στικ
400 γρ. Μανιτάρια στρογγυλά, χωρίς κοτσάνια
170 γρ. Κρεμμύδια κοκκάρια
100 γρ. Κρασί λευκό
2 Αυγά, κρόκοι
120 γρ. Κρέμα γάλακτος
10 γρ. Χυμός λεμονιού
5 γρ. Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μοσχάρι γάλακτος

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι και το ζυμώνουμε έτσι να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά. Το σπάμε σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Κόβουμε το μοσχάρι σε κύβους των 5 εκ. και αλατίζουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό και αλατίζουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια του μοσχαριού και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ξαφρίζουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και τη δάφνη και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει σχεδόν το κρέας. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια  και τα καρότα. Σβήνουμε τα λαχανικά με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί. Αποσύρουμε το κρέας από το ζωμό και σουρώνουμε το ζωμό μέσα στη κατσαρόλα με τα λαχανικά. Δένουμε το ζωμό με το μίγμα του βουτύρου . Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά για 20 λεπτά περίπου. Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε τη ζεστή σάλτσα με σταθερή και αργή ροή στο μπολ με τα αυγά και την κρέμα, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε διαρκώς με έναν αυγοδάρτη (όπως όταν κάνουμε αυγολέμονο). Μόλις έχουμε προσθέσει αρκετή σάλτσα για να ζεσταθεί καλά το μείγμα των αυγών, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σάλτσα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να πήζει εμφανώς. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αλατίζουμε αν χρειάζεται. Επαναφέρουμε το κρέας στη κατσαρόλα ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε. 

Για το μοσχάρι γάλακτος

900 γρ. Μοσχάρι γάλακτος, σπάλα, χωρίς κόκαλο
950 γρ. Ζωμός κοτόπουλου
1  Δάφνη, φύλλο
5 γρ. Θυμάρι, κλωνάρι
70 γρ. Αλεύρι
100 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. Καρότο, κομμένο σε χοντρά στικ
400 γρ. Μανιτάρια στρογγυλά, χωρίς κοτσάνια
170 γρ. Κρεμμύδια κοκκάρια
100 γρ. Κρασί λευκό
2 Αυγά, κρόκοι
120 γρ. Κρέμα γάλακτος
10 γρ. Χυμός λεμονιού
5 γρ. Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι

Για το μοσχάρι γάλακτος

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι και το ζυμώνουμε έτσι να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά. Το σπάμε σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Κόβουμε το μοσχάρι σε κύβους των 5 εκ. και αλατίζουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό και αλατίζουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια του μοσχαριού και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ξαφρίζουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και τη δάφνη και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει σχεδόν το κρέας. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια  και τα καρότα. Σβήνουμε τα λαχανικά με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί. Αποσύρουμε το κρέας από το ζωμό και σουρώνουμε το ζωμό μέσα στη κατσαρόλα με τα λαχανικά. Δένουμε το ζωμό με το μίγμα του βουτύρου . Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά για 20 λεπτά περίπου. Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε τη ζεστή σάλτσα με σταθερή και αργή ροή στο μπολ με τα αυγά και την κρέμα, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε διαρκώς με έναν αυγοδάρτη (όπως όταν κάνουμε αυγολέμονο). Μόλις έχουμε προσθέσει αρκετή σάλτσα για να ζεσταθεί καλά το μείγμα των αυγών, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σάλτσα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να πήζει εμφανώς. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αλατίζουμε αν χρειάζεται. Επαναφέρουμε το κρέας στη κατσαρόλα ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner