Nτιπ φάβας με καβουρδισμένο σουσάμι

Nτιπ φάβας με καβουρδισμένο σουσάμι

ΓΙΑ 1 ΚΙΛΟ ΝΤΙΠ
FiveStar: 
Δεν υπάρχουν ψήφοι

ΥΛΙΚΑ

Για το ντιπ και το γαρνίρισμα

  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ. φάβα
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 350 γρ. νερό
  • αλάτι
  • λίγος xυμός λεμονιού
  • κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε ψιλές φέτες
  • σουσάμι, καβουρδισμένο (σελ. 39)
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ντιπ και το γαρνίρισμα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 50 γρ. ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Τα αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε τη φάβα, τον ζωμό και το νερό, αλατίζουμε, ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό σημείο και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά. Αν δούμε πως η φάβα έχει στεγνώσει και πήξει πολύ, πριν τελειώσει το μαγείρεμά της, την αραιώνουμε με νερό ή ζωμό. Όταν η φάβα μαλακώσει (σε 1 ½ - 2 ώρες περίπου. Είναι έτοιμη όταν έχει πάρει τη μορφή ρευστού χυλού) την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Τοποθετούμε στο μπλέντερ ποσότητα όχι παραπάνω από τη μέση του κάδου και αλέθουμε. Προσθέτουμε το λεμόνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο καθώς αλέθουμε (αν χρειαστεί να επαναλάβουμε τη διαδικασία μοιράζουμε τα 100 γρ. ελαιόλαδο ισόποσα) και, τέλος, αλατίζουμε αν χρειαστεί. Περνάμε τη φάβα από ψιλή σήτα (σινουά) και, αν δεν τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως, την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Τη σερβίρουμε προσθέτοντάς της τα υλικά για το γαρνίρισμα.

Για το ντιπ και το γαρνίρισμα

  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ. φάβα
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 350 γρ. νερό
  • αλάτι
  • λίγος xυμός λεμονιού
  • κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε ψιλές φέτες
  • σουσάμι, καβουρδισμένο (σελ. 39)
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο

Για το ντιπ και το γαρνίρισμα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 50 γρ. ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Τα αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε τη φάβα, τον ζωμό και το νερό, αλατίζουμε, ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό σημείο και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά. Αν δούμε πως η φάβα έχει στεγνώσει και πήξει πολύ, πριν τελειώσει το μαγείρεμά της, την αραιώνουμε με νερό ή ζωμό. Όταν η φάβα μαλακώσει (σε 1 ½ - 2 ώρες περίπου. Είναι έτοιμη όταν έχει πάρει τη μορφή ρευστού χυλού) την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Τοποθετούμε στο μπλέντερ ποσότητα όχι παραπάνω από τη μέση του κάδου και αλέθουμε. Προσθέτουμε το λεμόνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο καθώς αλέθουμε (αν χρειαστεί να επαναλάβουμε τη διαδικασία μοιράζουμε τα 100 γρ. ελαιόλαδο ισόποσα) και, τέλος, αλατίζουμε αν χρειαστεί. Περνάμε τη φάβα από ψιλή σήτα (σινουά) και, αν δεν τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως, την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Τη σερβίρουμε προσθέτοντάς της τα υλικά για το γαρνίρισμα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner