Τορτίγια από αλεύρι σίτου Τορτίγια από αλεύρι σίτου

Τορτίγια από αλεύρι σίτου

ΓΙΑ 8 ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΤΩΝ 40 ΓΡ. ΚΑΙ 15 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (43 votes)

INGREDIENTS

  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 γρ. αλάτι
  • 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 15 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. νερό, χλιαρό

DIRECTIONS

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε ηλιέλαιο και νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ζυμάρι. Δουλεύουμε το ζυμάρι για 2-3 λεπτά στον πάγκο μέχρι να έχουμε μία ομοιογενής ζύμη, καλύπτουμε με μια πετσέτα και ξεκουράζουμε για 10’ λεπτά.

 

Μεριδοποιούμε σε μπάλες ζύμης των 30 γρ. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας, τοποθετούμε επάνω το ζυμάρι, το αλευρώνουμε και αυτό έτσι ώστε να μπορέσουμε να το δουλέψουμε χωρίς να κολλήσει. Με έναν πλάστη το ανοίγουμε σε στρογγυλά, λεπτά φύλλα.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Ψήνουμε τις τορτίγιες χωρίς καμία λιπαρή ουσία μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα, περίπου για 1’ λεπτό την κάθε πλευρά.

  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 γρ. αλάτι
  • 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 15 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. νερό, χλιαρό

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε ηλιέλαιο και νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ζυμάρι. Δουλεύουμε το ζυμάρι για 2-3 λεπτά στον πάγκο μέχρι να έχουμε μία ομοιογενής ζύμη, καλύπτουμε με μια πετσέτα και ξεκουράζουμε για 10’ λεπτά.

 

Μεριδοποιούμε σε μπάλες ζύμης των 30 γρ. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας, τοποθετούμε επάνω το ζυμάρι, το αλευρώνουμε και αυτό έτσι ώστε να μπορέσουμε να το δουλέψουμε χωρίς να κολλήσει. Με έναν πλάστη το ανοίγουμε σε στρογγυλά, λεπτά φύλλα.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Ψήνουμε τις τορτίγιες χωρίς καμία λιπαρή ουσία μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα, περίπου για 1’ λεπτό την κάθε πλευρά.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner