ΠΑΣΤΑ ΜΙΣΟ (MISO PASTE)

ΠΑΣΤΑ ΜΙΣΟ (MISO PASTE)

Το μίσο ή αλλιώς η πάστα μίσο (miso paste) είναι ένα παραδοσιακό Γιαπωνέζικο καρύκευμα και βασικό υλικό στη μαγειρική των Ασιατικών χώρων .

Είναι προϊόν ζύμωσης (fermentation). Φτιάχνεται κυρίως από φασόλια σόγια, αλάτι και κότζι (koji) ένα βακτήριο που ενεργοποιεί τη διαδικασία ζύμωσης.

Ο χρόνος ζύμωσης και τα υλικά που χρησιμοποιούνται επηρεάζουν τη γεύση και το χρώμα.

Τη συναντάμε σε αλμυρή, γλυκιά, ή και φρουτώδες γεύση και σε λευκή, κίτρινη, σκούρα κίτρινη ή κόκκινη απόχρωση.

Τα πιο συνηθισμένα είδη είναι η λευκή και ή κόκκινη. Η κόκκινη μίσο παλαιώνεται συνήθως πάνω από ένα χρόνο και σύμφωνα με την αντίδραση Μαϊλάρντ (Maillard reaction) το χρώμα αλλάζει σταδιακά από λευκό, σε κόκκινο και καμιά φορά σε μαύρο.

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner