"Steak" από κουνουπίδι με γιορτινό ρύζι μπασμάτι "Steak" από κουνουπίδι με γιορτινό ρύζι μπασμάτι

"Steak" από κουνουπίδι με γιορτινό ρύζι μπασμάτι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 40 minutes
FiveStar: 
Average: 4 (9 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

Για το κουνουπίδι

  • 300 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε χοντρή φέτα (2 φέτες των 2εκ. περίπου)
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 6 γρ. χαρίσα
  • 6 γρ. σούμακ
  • 50 γρ.  βούτυρο
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σερβίρουμε με το γιορτινό ρύζι μπασμάτι και από πάνω το μαγειρεμένο κουνουπίδι.

Για το κουνουπίδι

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μακρόστενα «steaks». Αλατίζουμε και καρυκεύουμε τη μία πλευρά και ξεκινάμε το σοτάρισμα με τη λευκή επιφάνεια να ακουμπάει στο τηγάνι. Σοτάρουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το «steak» στα 2/3 του, έτσι ώστε όταν το γυρίσουμε να μη χρειαστεί να σοταριστούν πολύ ώρα τα μπαχαρικά και πικρίσουν. Αφού γυρίσουμε το κουνουπίδι, καρυκεύουμε και την άλλη πλευρά που έχει πλέον ένα σκούρο καβουρδισμένο καστανό χρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και περιχύνουμε το καυτό βούτυρο πάνω στο κουνουπίδι συνεχόμενα μέχρι να περάσει το άρωμα του καλά μέσα στο κουνουπίδι.

Για το πιάτο

Για το κουνουπίδι

  • 300 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε χοντρή φέτα (2 φέτες των 2εκ. περίπου)
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 6 γρ. χαρίσα
  • 6 γρ. σούμακ
  • 50 γρ.  βούτυρο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σερβίρουμε με το γιορτινό ρύζι μπασμάτι και από πάνω το μαγειρεμένο κουνουπίδι.

Για το κουνουπίδι

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μακρόστενα «steaks». Αλατίζουμε και καρυκεύουμε τη μία πλευρά και ξεκινάμε το σοτάρισμα με τη λευκή επιφάνεια να ακουμπάει στο τηγάνι. Σοτάρουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το «steak» στα 2/3 του, έτσι ώστε όταν το γυρίσουμε να μη χρειαστεί να σοταριστούν πολύ ώρα τα μπαχαρικά και πικρίσουν. Αφού γυρίσουμε το κουνουπίδι, καρυκεύουμε και την άλλη πλευρά που έχει πλέον ένα σκούρο καβουρδισμένο καστανό χρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και περιχύνουμε το καυτό βούτυρο πάνω στο κουνουπίδι συνεχόμενα μέχρι να περάσει το άρωμα του καλά μέσα στο κουνουπίδι.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner