Πλιγούρι με άρωμα από γεμιστά

Πλιγούρι με άρωμα από γεμιστά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.9 (42 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 400 γρ. πλιγούρι βρασμένο
  • 100 γρ. κολοκύθι πράσινο σε μικρά καρέ
  • 150 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μεσαία καρέ
  • 150 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεσαία καρέ
  • 150 γρ. πιπεριές πράσινες, σε μεσαία καρέ
  • 170 γρ. ντομάτα ψητή
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 15 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

Για την ψητή ντομάτα

  • 0,5 κιλό ντομάτες σε ροδέλες 1 εκ.
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι 

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να εξακολουθούν να είναι λίγο τραγανές.

Προσθέτουμε το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κολοκύθια, μαγειρεύουμε για λίγο και αποσύρουμε. 

Αναμειγνύουμε αυτά τα υλικά με τα υπόλοιπα της συνταγής. 

Γαρνίρουμε με το πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού και προαιρετικά με κάποιο φρέσκο τυρί, όπως ανθότυρο ή κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε.

Για την ψητή ντομάτα

Στρώνουμε τις ντομάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά ομοιόμορφα πάνω στις ντομάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C μέχρι να συρρικνωθούν και να χάσουν τα περισσότερα υγρά τους.

Αφήνουμε να κρυώσουν και ψιλοκόβουμε.

Για το πιάτο

  • 400 γρ. πλιγούρι βρασμένο
  • 100 γρ. κολοκύθι πράσινο σε μικρά καρέ
  • 150 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μεσαία καρέ
  • 150 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεσαία καρέ
  • 150 γρ. πιπεριές πράσινες, σε μεσαία καρέ
  • 170 γρ. ντομάτα ψητή
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 15 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

Για την ψητή ντομάτα

  • 0,5 κιλό ντομάτες σε ροδέλες 1 εκ.
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι 

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να εξακολουθούν να είναι λίγο τραγανές.

Προσθέτουμε το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κολοκύθια, μαγειρεύουμε για λίγο και αποσύρουμε. 

Αναμειγνύουμε αυτά τα υλικά με τα υπόλοιπα της συνταγής. 

Γαρνίρουμε με το πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού και προαιρετικά με κάποιο φρέσκο τυρί, όπως ανθότυρο ή κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε.

Για την ψητή ντομάτα

Στρώνουμε τις ντομάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά ομοιόμορφα πάνω στις ντομάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C μέχρι να συρρικνωθούν και να χάσουν τα περισσότερα υγρά τους.

Αφήνουμε να κρυώσουν και ψιλοκόβουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner