Μπατάτα Βάντα

Μπατάτα Βάντα

ΓΙΑ 10 ΤΜΧ ΤΩΝ 30 ΓΡ
FiveStar: 
Average: 4.4 (7 votes)

INGREDIENTS

Για την μπατάτα βάντα

  • 350 γρ. πατάτες βρασμένες
  • 5 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 γρ. κουρκουμάς (τούρμερικ)
  • 1 γρ. κύμινο
  • 2 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ τσίλι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλεύρι για το αλεύρωμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

DIRECTIONS

Για την μπατάτα βάντα

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τις βρασμένες πατάτες.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ηλιέλαιο, προσθέτουμε το τζίντζερ και το τσίλι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το τζίντζερ. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά (το κύμινο και τον κουρκουμά) και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Ρίχνουμε τα μπαχαρικά στο μπολ με τις πατάτες και σπάμε καλά τις πατάτες έως ότου αποκτήσουν σχεδόν τη μορφή πουρέ.

Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε σε μπαλάκια των 30 γρ., αλευρώνουμε καλά και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στους 180°C μέχρι ν’ αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
 

 

Για την μπατάτα βάντα

  • 350 γρ. πατάτες βρασμένες
  • 5 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 γρ. κουρκουμάς (τούρμερικ)
  • 1 γρ. κύμινο
  • 2 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ τσίλι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλεύρι για το αλεύρωμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για την μπατάτα βάντα

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τις βρασμένες πατάτες.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ηλιέλαιο, προσθέτουμε το τζίντζερ και το τσίλι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το τζίντζερ. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά (το κύμινο και τον κουρκουμά) και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Ρίχνουμε τα μπαχαρικά στο μπολ με τις πατάτες και σπάμε καλά τις πατάτες έως ότου αποκτήσουν σχεδόν τη μορφή πουρέ.

Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε σε μπαλάκια των 30 γρ., αλευρώνουμε καλά και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στους 180°C μέχρι ν’ αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
 

 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner