Τηγανιά με συκωτάκια κοτόπουλου, θυμάρι και μαυροδάφνη Τηγανιά με συκωτάκια κοτόπουλου, θυμάρι και μαυροδάφνη

Τηγανιά με συκωτάκια κοτόπουλου, θυμάρι και μαυροδάφνη

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (119 votes)

INGREDIENTS

Για την τηγανιά

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
  • 120 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. μαυροδάφνη
  • 100 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κρέμα μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • 20 γρ. βούτυρο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για την τηγανιά

Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τα συκωτάκια, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αλατίζουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα συκωτάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν έντονο καστανό χρώμα, για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Σβήνουμε με την μαυροδάφνη, προσθέτουμε το ζωμό και συνεχίζουμε μέχρι να μαγειρευτούν τα συκωτάκια. Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά ή τη χαμηλώνουμε στο ελάχιστο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

Για την τηγανιά

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
  • 120 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. μαυροδάφνη
  • 100 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κρέμα μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • 20 γρ. βούτυρο

VIDEO DIRECTIONS

Για την τηγανιά

Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τα συκωτάκια, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αλατίζουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα συκωτάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν έντονο καστανό χρώμα, για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Σβήνουμε με την μαυροδάφνη, προσθέτουμε το ζωμό και συνεχίζουμε μέχρι να μαγειρευτούν τα συκωτάκια. Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά ή τη χαμηλώνουμε στο ελάχιστο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner