Εύκολα τρουφάκια σοκολάτας Εύκολα τρουφάκια σοκολάτας

Εύκολα τρουφάκια σοκολάτας

ΓΙΑ 25 ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (166 votes)

INGREDIENTS

Για τα τρουφάκια

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 275 γρ. κουβερτούρα 70%

Για την επικάλυψη*

  • Κακάο, σκόνη

    *Δείτε στο video περισσότερες ιδέες για επικαλύψεις

DIRECTIONS

Για τα τρουφάκια

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα λίγο πριν το σημείο βρασμού. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τη μισή κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει και μετά το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει για 5-6 ώρες περίπου. Με ένα μικρό κουτάλι ή scoop που βουτάμε σε ζεστό νερό, κόβουμε κομμάτια από την παγωμένη γκανάζ πλάθουμε γρήγορα σε στρόγγυλο σχήμα και τα βουτάμε στο κακάο. Αφαιρούμε από το κακάο και τα τινάζουμε ελαφρώς ώστε να φύγει η περίσσεια ποσότητα κακάο.

Για τα τρουφάκια

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 275 γρ. κουβερτούρα 70%

Για την επικάλυψη*

  • Κακάο, σκόνη

    *Δείτε στο video περισσότερες ιδέες για επικαλύψεις

Για τα τρουφάκια

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα λίγο πριν το σημείο βρασμού. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τη μισή κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει και μετά το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει για 5-6 ώρες περίπου. Με ένα μικρό κουτάλι ή scoop που βουτάμε σε ζεστό νερό, κόβουμε κομμάτια από την παγωμένη γκανάζ πλάθουμε γρήγορα σε στρόγγυλο σχήμα και τα βουτάμε στο κακάο. Αφαιρούμε από το κακάο και τα τινάζουμε ελαφρώς ώστε να φύγει η περίσσεια ποσότητα κακάο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner