Πεσκανδρίτσα με μαυρομάτικα φασόλια και προσούτο

Πεσκανδρίτσα με μαυρομάτικα φασόλια και προσούτο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (13 votes)

INGREDIENTS

Για την πεσκανδρίτσα

  • 800 γρ. πεσκανδρίτσα φιλέτο (4 τμχ.)
  • 4 φέτες προσούτο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τα μαυρομάτικα

  • 60 γρ. λουκάνικο chorizo, κομμένο μπρουνουάζ
  • 30 γρ. καρότο, κομμένο μπρουνουάζ
  • 30 γρ. πράσο, κομμένο μπρουνουάζ
  • 30 γρ. σελινόριζα, κομμένη μπρουνουάζ
  • 400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 150 γρ. φασολάκια γαλλικά, βρασμένα και κομμένα
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για την πεσκανδρίτσα

Αλατίζουμε τα φιλέτα της πεσκανδρίτσας και από τις 2 πλευρές.

Τυλίγουμε το κάθε φιλέτο πεσκανδρίτσας με μια φέτα προσούτο.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. 

Σοτάρουμε το ψάρι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Για τα μαυρομάτικα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το λουκάνικο, το καρότο, το πράσο και τη σελινόριζα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα, τη σάλτσα ντομάτα, τον ζωμό και τα φασολάκια. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα βότανα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και ομογενοποιούμε.

Για την πεσκανδρίτσα

  • 800 γρ. πεσκανδρίτσα φιλέτο (4 τμχ.)
  • 4 φέτες προσούτο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τα μαυρομάτικα

  • 60 γρ. λουκάνικο chorizo, κομμένο μπρουνουάζ
  • 30 γρ. καρότο, κομμένο μπρουνουάζ
  • 30 γρ. πράσο, κομμένο μπρουνουάζ
  • 30 γρ. σελινόριζα, κομμένη μπρουνουάζ
  • 400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 150 γρ. φασολάκια γαλλικά, βρασμένα και κομμένα
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για την πεσκανδρίτσα

Αλατίζουμε τα φιλέτα της πεσκανδρίτσας και από τις 2 πλευρές.

Τυλίγουμε το κάθε φιλέτο πεσκανδρίτσας με μια φέτα προσούτο.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. 

Σοτάρουμε το ψάρι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Για τα μαυρομάτικα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το λουκάνικο, το καρότο, το πράσο και τη σελινόριζα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα, τη σάλτσα ντομάτα, τον ζωμό και τα φασολάκια. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα βότανα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και ομογενοποιούμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner