Πατάτες ογκρατέν Πατάτες ογκρατέν

Πατάτες ογκρατέν

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 90 minutes
FiveStar: 
Average: 4.3 (175 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
  • 450 γρ. γάλα
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. σκόρδο
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. αλάτι

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Βάζουμε το βούτυρο και το φρέσκο κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το σκόρδο και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις πατάτες. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε, προσέχοντας να μη σπάσουν οι πατάτες. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμες και να αρχίσει να χυλώνει η σάλτσα.

Στρώνουμε το μείγμα με τις πατάτες ομοιόμορφα σε ταψί και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσαφένια και τραγανή κρούστα.

Για το πιάτο

  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
  • 450 γρ. γάλα
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. σκόρδο
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. αλάτι

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Βάζουμε το βούτυρο και το φρέσκο κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το σκόρδο και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις πατάτες. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε, προσέχοντας να μη σπάσουν οι πατάτες. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμες και να αρχίσει να χυλώνει η σάλτσα.

Στρώνουμε το μείγμα με τις πατάτες ομοιόμορφα σε ταψί και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσαφένια και τραγανή κρούστα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner