Σπαγγέτι με τόνο, σάλτσα ντομάτα, κάπαρη, πράσινες ελιές & σταφίδες Σπαγγέτι με τόνο, σάλτσα ντομάτα, κάπαρη, πράσινες ελιές & σταφίδες

Σπαγγέτι με τόνο, σάλτσα ντομάτα, κάπαρη, πράσινες ελιές & σταφίδες

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (50 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 500 γρ. σπαγγέτι (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. αντζούγιες, ψιλοκομμένες                                     
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 20 γρ. κάπαρη
  • 40 γρ. ελιές πράσινες εκπυρηνωμένες, ψιλοκομμένες
  • 30 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 100 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 500 γρ. τόνο στραγγισμένο
  • 150 γρ. ντομάτα, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 5 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και, αφού τα σουρώσουμε, φυλάμε 100 γρ. από το νερό του βρασίματος.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το νερό, τη σάλτσα ντομάτα, την κάπαρη, τις αντζούγιες, τις σταφίδες και τις ντομάτες. Αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τον τόνο και τις πράσινες εκπυρηνωμένες ελιές και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά. Θα πρέπει να υπάρχουν ακόμη υγρά στην κατσαρόλα, αλλά όχι πολλά ούτε πολύ ρευστά, σχετικώς «δεμένα». Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμύδι και λίγο ακόμη ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε για αλάτι. Σερβίρουμε.

 

Tip: Η αντζούγια είναι παστός γαύρος. Χρησιμοποιείται σε πολλά φαγητά γιατί δίνει ωραία γεύση. Γι’ αυτό τον λόγο δεν πρέπει να μας παραξενεύει η χρήση της.

Για το πιάτο

  • 500 γρ. σπαγγέτι (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. αντζούγιες, ψιλοκομμένες                                     
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 20 γρ. κάπαρη
  • 40 γρ. ελιές πράσινες εκπυρηνωμένες, ψιλοκομμένες
  • 30 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 100 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 500 γρ. τόνο στραγγισμένο
  • 150 γρ. ντομάτα, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 5 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και, αφού τα σουρώσουμε, φυλάμε 100 γρ. από το νερό του βρασίματος.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το νερό, τη σάλτσα ντομάτα, την κάπαρη, τις αντζούγιες, τις σταφίδες και τις ντομάτες. Αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τον τόνο και τις πράσινες εκπυρηνωμένες ελιές και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά. Θα πρέπει να υπάρχουν ακόμη υγρά στην κατσαρόλα, αλλά όχι πολλά ούτε πολύ ρευστά, σχετικώς «δεμένα». Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμύδι και λίγο ακόμη ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε για αλάτι. Σερβίρουμε.

 

Tip: Η αντζούγια είναι παστός γαύρος. Χρησιμοποιείται σε πολλά φαγητά γιατί δίνει ωραία γεύση. Γι’ αυτό τον λόγο δεν πρέπει να μας παραξενεύει η χρήση της.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner