Κρεμμύδι καραμελωμένο Κρεμμύδι καραμελωμένο

Κρεμμύδι καραμελωμένο

ΓΙΑ 400 ΓΡ. ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (146 votes)

INGREDIENTS

Για το καραμελωμένο κρεμμύδι

 

  • 1600 γρ. κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι

 

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το καραμελωμένο κρεμμύδι

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά.

Αλατίζουμε και συνεχίζουμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα, και τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη. Την αφήνουμε να καραμελώσει, σβήνουμε με το ξίδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το ξίδι και να μαλακώσει το κρεμμύδι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Κρυώνουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Tip:

*Μπορούμε να αποθηκεύσουμε το καραμελωμένο κρεμμύδι στο ψυγείο για 7 μέρες και 3 μήνες στη κατάψυξη.

Για το καραμελωμένο κρεμμύδι

 

  • 1600 γρ. κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι

 

VIDEO DIRECTIONS

Για το καραμελωμένο κρεμμύδι

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά.

Αλατίζουμε και συνεχίζουμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα, και τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη. Την αφήνουμε να καραμελώσει, σβήνουμε με το ξίδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το ξίδι και να μαλακώσει το κρεμμύδι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Κρυώνουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Tip:

*Μπορούμε να αποθηκεύσουμε το καραμελωμένο κρεμμύδι στο ψυγείο για 7 μέρες και 3 μήνες στη κατάψυξη.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner