Naan με αρωματικό βούτυρο - Μιχάλης Νουρλόγλου Naan με αρωματικό βούτυρο - Μιχάλης Νουρλόγλου

Naan με αρωματικό βούτυρο - Μιχάλης Νουρλόγλου

Για 16 πίτες των 45 γρ. 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (21 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • πίτες naan
  • αρωματικό βούτυρο σκόρδου

 

Για τις πίτες naan

  • 390 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 γρ. αλάτι
  • 30 γρ. μαγιά, φρέσκια
  • 25 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 120 γρ. γιαούρτι
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό, χλιαρό

Για το αρωματικό βούτυρο σκόρδου

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κόλιναδρος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 5 γρ. αλάτι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Αλείφουμε τις ζεστές πίτες με το αρωματικό βούτυρο.

Για τις πίτες naan

Σε ένα μπολ, τοποθετούμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο ζυμάρι.

Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου
για περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Μόλις το ζυμάρι γίνει διπλάσιο κόβουμε σε 16 μπαλάκια των 45 γρ.

Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και με ένα πλάστη ανοίγουμε τα μπαλάκια της ζύμης σε λεπτά φύλλα.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα τηγάνι, λαδώνουμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τις πίτες και από τις δύο πλευρές μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ωραίο καστανό χρώμα.


Σκεπάζουμε τις πίτες με μία πετσέτα για να μην ξεραθούν.

Για το αρωματικό βούτυρο σκόρδου

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε το βούτυρο. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε κατευθείαν το σκόρδο, τον φρέσκο κόλιανδρο αλάτι και πιπέρι.

Για το πιάτο

  • πίτες naan
  • αρωματικό βούτυρο σκόρδου

 

Για τις πίτες naan

  • 390 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 γρ. αλάτι
  • 30 γρ. μαγιά, φρέσκια
  • 25 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 120 γρ. γιαούρτι
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό, χλιαρό

Για το αρωματικό βούτυρο σκόρδου

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κόλιναδρος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 5 γρ. αλάτι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Αλείφουμε τις ζεστές πίτες με το αρωματικό βούτυρο.

Για τις πίτες naan

Σε ένα μπολ, τοποθετούμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο ζυμάρι.

Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου
για περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Μόλις το ζυμάρι γίνει διπλάσιο κόβουμε σε 16 μπαλάκια των 45 γρ.

Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και με ένα πλάστη ανοίγουμε τα μπαλάκια της ζύμης σε λεπτά φύλλα.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα τηγάνι, λαδώνουμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τις πίτες και από τις δύο πλευρές μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ωραίο καστανό χρώμα.


Σκεπάζουμε τις πίτες με μία πετσέτα για να μην ξεραθούν.

Για το αρωματικό βούτυρο σκόρδου

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε το βούτυρο. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε κατευθείαν το σκόρδο, τον φρέσκο κόλιανδρο αλάτι και πιπέρι.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner