Ρεβιθοσαλάτα με φέτα Ρεβιθοσαλάτα με φέτα

Ρεβιθοσαλάτα με φέτα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (53 votes)

INGREDIENTS

Για τη σαλάτα

  • 700 γρ. ρεβίθια μαγειρεμένα
  • 140 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 140 γρ. ντομάτα λιαστή, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. χυμός λεμόνι
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
  • 20 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 20 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τα ρεβίθια μαγειρεμένα

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 70 γρ. καρότο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 5 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  •  νερό
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

Καλό είναι να αφήσουμε τη σαλάτα για λίγες ώρες να μαριναριστεί πριν τη σερβίρουμε. Αν χρειαστεί όμως να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο, φροντίζουμε να την αφήσουμε πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες.

Για τα ρεβίθια μαγειρεμένα

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε αρκετό νερό για 12 ώρες.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια, το νερό, τα λαχανικά και φέρνουμε σε βρασμό.

Όταν βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν καλά, 1½ με 2 ώρες περίπου.

Αλατίζουμε το ζωμό και δοκιμάζουμε ώστε να είναι εύγευστος και λίγο αλμυρός. Αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν μέσα στο ζωμό τους και έπειτα σουρώνουμε κρατώντας μόνο τα ρεβίθια και αφαιρώντας τα λαχανικά (ο ζωμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες παρασκευές).

Αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρούμε στη συντήρηση.

Για τη σαλάτα

  • 700 γρ. ρεβίθια μαγειρεμένα
  • 140 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 140 γρ. ντομάτα λιαστή, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. χυμός λεμόνι
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
  • 20 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 20 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τα ρεβίθια μαγειρεμένα

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 70 γρ. καρότο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 5 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  •  νερό
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

Καλό είναι να αφήσουμε τη σαλάτα για λίγες ώρες να μαριναριστεί πριν τη σερβίρουμε. Αν χρειαστεί όμως να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο, φροντίζουμε να την αφήσουμε πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες.

Για τα ρεβίθια μαγειρεμένα

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε αρκετό νερό για 12 ώρες.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια, το νερό, τα λαχανικά και φέρνουμε σε βρασμό.

Όταν βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν καλά, 1½ με 2 ώρες περίπου.

Αλατίζουμε το ζωμό και δοκιμάζουμε ώστε να είναι εύγευστος και λίγο αλμυρός. Αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν μέσα στο ζωμό τους και έπειτα σουρώνουμε κρατώντας μόνο τα ρεβίθια και αφαιρώντας τα λαχανικά (ο ζωμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες παρασκευές).

Αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρούμε στη συντήρηση.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner