Σκορδάτη σούπα με αυγό & χωριάτικο ψωμί Σκορδάτη σούπα με αυγό & χωριάτικο ψωμί

Σκορδάτη σούπα με αυγό & χωριάτικο ψωμί

4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.8 (20 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. προσούτο, σε ζουλιέν
  • 1 γρ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1 γρ. κύμινο
  • 1 γρ. τσίλι, σκόνη 
  • 700 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 5 γρ. ξύδι 
  • 4 αυγά
  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί, ψημένο
  • κρόκος κοζάνης (σαφράν)
  • κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα  σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το προσούτο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. 

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει κι αυτό ωραίο ξανθό χρώμα. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα και το τσίλι και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσουν.

Προσθέτουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και ρίχνουμε το ξύδι και το αλάτι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμη και χαμηλώνουμε την φωτιά, έτσι ώστε να μην βράζει η σούπα. Προσθέτουμε το σαφράν.

Σπάμε προσεκτικά τα αβγά και τα προσθέτουμε ένα-ένα στη σούπα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα αυγά στον βαθμό της αρεσκείας μας (ιδανικά ο κρόκος θα πρέπει να παραμείνει ζουμερός) και τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σ’ ένα σκεύος.

Σερβίρουμε, τοποθετώντας τα αβγά επάνω στο ψημένο ψωμί και περιχύνοντας με τη σούπα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για το πιάτο

  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. προσούτο, σε ζουλιέν
  • 1 γρ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1 γρ. κύμινο
  • 1 γρ. τσίλι, σκόνη 
  • 700 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 5 γρ. ξύδι 
  • 4 αυγά
  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί, ψημένο
  • κρόκος κοζάνης (σαφράν)
  • κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • αλάτι

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα  σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το προσούτο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. 

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει κι αυτό ωραίο ξανθό χρώμα. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα και το τσίλι και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσουν.

Προσθέτουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και ρίχνουμε το ξύδι και το αλάτι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμη και χαμηλώνουμε την φωτιά, έτσι ώστε να μην βράζει η σούπα. Προσθέτουμε το σαφράν.

Σπάμε προσεκτικά τα αβγά και τα προσθέτουμε ένα-ένα στη σούπα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα αυγά στον βαθμό της αρεσκείας μας (ιδανικά ο κρόκος θα πρέπει να παραμείνει ζουμερός) και τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σ’ ένα σκεύος.

Σερβίρουμε, τοποθετώντας τα αβγά επάνω στο ψημένο ψωμί και περιχύνοντας με τη σούπα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner