Ρόκα με ψητό ανθότυρο, τοματίνια, κάπαρη, παξιμάδι και βινεγκρέτ με μπαλσάμικο και μέλι

Ρόκα με ψητό ανθότυρο, τοματίνια, κάπαρη, παξιμάδι και βινεγκρέτ με μπαλσάμικο και μέλι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (43 votes)

INGREDIENTS

Για την σαλάτα

  • 360 γρ. ρόκα καθαρισμένη
  • 200 γρ. τοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 140 γρ. ανθότυρο ψητό
  • 40 γρ. κάππαρη
  • 15 γρ. κρέμα βαλσάμικο
  • 50 γρ. βινεγκρέτ βαλσάμικο
  • 110. γρ. βινεγκρέτ τομάτα
  • 70 γρ. παξιμάδι σε μικρές μπουκιές
  • αλάτι

Για το ψητό ανθότυρο

  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για την βινεγκρετ τοματα

  • 150 γρ. τομάτα
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξίδι βαλσάμικο, λευκό
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για την βινεγκρέτ βαλσάμικο

  • 150 γρ. βαλσάμικο
  • 25 γρ. μέλι
  • 15 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 75 γρ. νερό
  • 600 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για την σαλάτα

Μουλιάζουμε το παξιμάδι στη βινεγκρέτ τομάτας για λίγη ώρα μέχρι να μαλακώσει, αλλά να παραμείνει ακόμη τραγανό. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε.

Για το ψητό ανθότυρο

Σπάμε ελαφρώς το ανθότυρο με τα χέρια και το απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στους 140°C για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Για την βινεγκρετ τοματα

Τρίβουμε τις τομάτες στον τρίφτη και περνάμε τον πολτό τους από σήτα. Αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Για την βινεγκρέτ βαλσάμικο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό

Για την σαλάτα

  • 360 γρ. ρόκα καθαρισμένη
  • 200 γρ. τοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 140 γρ. ανθότυρο ψητό
  • 40 γρ. κάππαρη
  • 15 γρ. κρέμα βαλσάμικο
  • 50 γρ. βινεγκρέτ βαλσάμικο
  • 110. γρ. βινεγκρέτ τομάτα
  • 70 γρ. παξιμάδι σε μικρές μπουκιές
  • αλάτι

Για το ψητό ανθότυρο

  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για την βινεγκρετ τοματα

  • 150 γρ. τομάτα
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξίδι βαλσάμικο, λευκό
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για την βινεγκρέτ βαλσάμικο

  • 150 γρ. βαλσάμικο
  • 25 γρ. μέλι
  • 15 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 75 γρ. νερό
  • 600 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για την σαλάτα

Μουλιάζουμε το παξιμάδι στη βινεγκρέτ τομάτας για λίγη ώρα μέχρι να μαλακώσει, αλλά να παραμείνει ακόμη τραγανό. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε.

Για το ψητό ανθότυρο

Σπάμε ελαφρώς το ανθότυρο με τα χέρια και το απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στους 140°C για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Για την βινεγκρετ τοματα

Τρίβουμε τις τομάτες στον τρίφτη και περνάμε τον πολτό τους από σήτα. Αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Για την βινεγκρέτ βαλσάμικο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner