Σαλάτα σπανάκι με μπέικον Σαλάτα σπανάκι με μπέικον

Σαλάτα σπανάκι με μπέικον

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (50 votes)

INGREDIENTS

Για τη σαλάτα

  • 300 γρ. σπανάκι, φύλλα 
  • 4 αυγά, βρασμένα σφιχτά, κομμένα σε τέταρτα 
  • 40 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση 
  • 60 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε μέτρια καρέ 
  • 40 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες 
  • 60 γρ. ψωμί, κομμένο σε μικρά κομμάτια 
  • ελαιόλαδο για το ψήσιμο του ψωμιού 
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη ζεστή βινεγκρέτ μπέικον

  • 90 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ 
  • 25 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 2 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 
  • 80 γρ. ζάχαρη μαύρη 
  • 40 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό 
  • 60 γρ. ελαιόλαδο 
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Αναμειγνύουμε το ψωμί και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να γίνει τραγανό.

Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά, τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη όσο προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετούμε τα φύλλα από το σπανάκι σε ένα πιάτο, αλατίζουμε ελαφρώς, περιχύνουμε με τη ζεστή βινεγκρέτ και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Για τη ζεστή βινεγκρέτ μπέικον

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον.

Αποσύρουμε το μπέικον και στο λίπος του ιδρώνουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. 

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. 

Προσθέτουμε το ξύδι.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλάτι και ομογενοποιούμε.

Για τη σαλάτα

  • 300 γρ. σπανάκι, φύλλα 
  • 4 αυγά, βρασμένα σφιχτά, κομμένα σε τέταρτα 
  • 40 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση 
  • 60 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε μέτρια καρέ 
  • 40 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες 
  • 60 γρ. ψωμί, κομμένο σε μικρά κομμάτια 
  • ελαιόλαδο για το ψήσιμο του ψωμιού 
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη ζεστή βινεγκρέτ μπέικον

  • 90 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ 
  • 25 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 2 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 
  • 80 γρ. ζάχαρη μαύρη 
  • 40 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό 
  • 60 γρ. ελαιόλαδο 
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Αναμειγνύουμε το ψωμί και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να γίνει τραγανό.

Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά, τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη όσο προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετούμε τα φύλλα από το σπανάκι σε ένα πιάτο, αλατίζουμε ελαφρώς, περιχύνουμε με τη ζεστή βινεγκρέτ και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Για τη ζεστή βινεγκρέτ μπέικον

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον.

Αποσύρουμε το μπέικον και στο λίπος του ιδρώνουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. 

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. 

Προσθέτουμε το ξύδι.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλάτι και ομογενοποιούμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner