Σαλάτα Caesar Σαλάτα Caesar

Σαλάτα Caesar

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (122 votes)

INGREDIENTS

Για τη σαλάτα

  • 260 γρ. μαρούλι, χοντροκομμένο στο χέρι
  • 240 γρ. γαλλική σαλάτα, χοντροκομμένη στο χέρι
  • 150 γρ. βινεγκρέτ «Caesar»
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 40 γρ. κρουτόν
  • 20 γρ. φλοίδες παρμεζάνας

Για τη βινεγκρέτ «Caesar»

  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. αντζούγια φιλέτο
  • 15 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 15 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 5 γρ. χυμό λεμόνι
  • 10 γρ. νερό
  • 30 γρ. κρόκο αυγού
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα κρουτόν και τις φλοίδες της παρμεζάνας. Αλατίζουμε και σερβίρουμε, προσθέτοντας από πάνω τις φλοίδες και τα κρουτόν.

TIP: Στη σαλάτα μπορείτε να προσθέσετε και τραγανή παρμεζάνα.

Για τη βινεγκρέτ «Caesar»

Σε μια κανάτα αναμειγνύουμε τα δύο είδη λαδιού.

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού μαζί με το νερό και το ξίδι και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 73οC. Αποσύρουμε τη μπασίνα από το μπεν μαρί και μεταφέρουμε το μείγμα του αυγού στον κάδο του μπλέντερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι, και αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το λάδι σιγά-σιγά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα σταγόνα, και εφόσον αρχίσει να πήζει η σάλτσα με συνεχή ροή. Αλατίζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τη σαλάτα

  • 260 γρ. μαρούλι, χοντροκομμένο στο χέρι
  • 240 γρ. γαλλική σαλάτα, χοντροκομμένη στο χέρι
  • 150 γρ. βινεγκρέτ «Caesar»
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 40 γρ. κρουτόν
  • 20 γρ. φλοίδες παρμεζάνας

Για τη βινεγκρέτ «Caesar»

  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. αντζούγια φιλέτο
  • 15 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 15 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 5 γρ. χυμό λεμόνι
  • 10 γρ. νερό
  • 30 γρ. κρόκο αυγού
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα κρουτόν και τις φλοίδες της παρμεζάνας. Αλατίζουμε και σερβίρουμε, προσθέτοντας από πάνω τις φλοίδες και τα κρουτόν.

TIP: Στη σαλάτα μπορείτε να προσθέσετε και τραγανή παρμεζάνα.

Για τη βινεγκρέτ «Caesar»

Σε μια κανάτα αναμειγνύουμε τα δύο είδη λαδιού.

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού μαζί με το νερό και το ξίδι και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 73οC. Αποσύρουμε τη μπασίνα από το μπεν μαρί και μεταφέρουμε το μείγμα του αυγού στον κάδο του μπλέντερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι, και αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το λάδι σιγά-σιγά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα σταγόνα, και εφόσον αρχίσει να πήζει η σάλτσα με συνεχή ροή. Αλατίζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner