Μαρμελάδα μήλου

Μαρμελάδα μήλου

ΓΙΑ 500 ΓΡ. 150 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (56 votes)

INGREDIENTS

Για τη μαρμελάδα

  • 225 γρ. κόκκινα μήλα, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 360 γρ. χυμό μήλο
  • 1 τμχ. κανέλα
  • 1 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. χυμό λεμόνι
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης

DIRECTIONS

Για τη μαρμελάδα

Βάζουμε τα μήλα σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με τον χυμό μήλο. Προσθέτουμε την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμόνι. Βάζουμε στη φωτιά σε θερμοκρασία κάτω από το σημείο βρασμού και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, για 10 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τα μήλα από το σιρόπι και τα στραγγίζουμε.
Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να μειωθεί στα 200 γρ. περίπου
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό, στραγγίζουμε και ενσωματώνουμε στο ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα μήλα. Διατηρούμε την κομπόστα στο ψυγείο.

Για τη μαρμελάδα

  • 225 γρ. κόκκινα μήλα, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 360 γρ. χυμό μήλο
  • 1 τμχ. κανέλα
  • 1 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. χυμό λεμόνι
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης

Για τη μαρμελάδα

Βάζουμε τα μήλα σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με τον χυμό μήλο. Προσθέτουμε την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμόνι. Βάζουμε στη φωτιά σε θερμοκρασία κάτω από το σημείο βρασμού και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, για 10 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τα μήλα από το σιρόπι και τα στραγγίζουμε.
Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να μειωθεί στα 200 γρ. περίπου
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό, στραγγίζουμε και ενσωματώνουμε στο ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα μήλα. Διατηρούμε την κομπόστα στο ψυγείο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner