Πιλάφι με σαφράν και λαχανικά Πιλάφι με σαφράν και λαχανικά

Πιλάφι με σαφράν και λαχανικά

ΓΙΑ 1 ΚΙΛΟ 15 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (34 votes)

INGREDIENTS

Για το πιλάφι

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 90 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 750 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 375 γρ. ρύζι parboiled
  • 1 γρ. σαφράν
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 50 γρ. καρότα, κομμένα σε μικρά καρέ, σοτέ
  • 50 γρ. φασολάκια, βρασμένα
  • 20 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 50 γρ. αρακά, βρασμένο
  • 60 γρ. βούτυρο

DIRECTIONS

Για το πιλάφι

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά περίπου, μέχρι να αισθανθούμε το διακριτικό του άρωμα.

Προσθέτουμε τον ζωμό, το σαφράν και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε.

Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι.

Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά στην άκρη σκεπασμένο με το καπάκι.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τα λαχανικά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια πιρούνα, προσέχοντας να μη σπάσουμε το ρύζι και να το διατηρήσουμε σπυρωτό.

Για το πιλάφι

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 90 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 750 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 375 γρ. ρύζι parboiled
  • 1 γρ. σαφράν
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 50 γρ. καρότα, κομμένα σε μικρά καρέ, σοτέ
  • 50 γρ. φασολάκια, βρασμένα
  • 20 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 50 γρ. αρακά, βρασμένο
  • 60 γρ. βούτυρο

Για το πιλάφι

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά περίπου, μέχρι να αισθανθούμε το διακριτικό του άρωμα.

Προσθέτουμε τον ζωμό, το σαφράν και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε.

Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι.

Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά στην άκρη σκεπασμένο με το καπάκι.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τα λαχανικά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια πιρούνα, προσέχοντας να μη σπάσουμε το ρύζι και να το διατηρήσουμε σπυρωτό.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner