Μπριός   Μπριός

Μπριός

ΓΙΑ 1 ΚΙΛΟ 1020 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (118 votes)

INGREDIENTS

Για τα μπριός

  • 70 γρ. γάλα
  • 15 γρ. μαγιά νωπή
  • 15 γρ. αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 6 αυγά
  • 350 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 15 γρ. ζάχαρη

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τα μπριός

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι και το αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τη μαγιά και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε
να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.

Τοποθετούμε στο μίξερ το εξάρτημα του γάντζου, προσθέτουμε το βούτυρο σιγά σιγά περιμένοντας να ομογενοποιηθεί προτού προσθέσουμε το επόμενο κομμάτι, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι  και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 25’ λεπτά περίπου, μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική και γυαλιστερή ζύμη. Στρώνουμε τη ζύμη μέσα σε ένα μπολ, τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ σε έναν πάγκο και την πατάμε ώστε να ξεφουσκώσει.
Την ξαναστρώνουμε σε φόρμα ψησίματος και αλείφουμε με αυγό. Σκεπάζουμε με πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 3 ώρες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του μπριός, για περίπου 45’ λεπτά. Αποσύρουμε και τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσει.

 

Tip:

*Το μπριός είναι ιδανικό για αυγόφετες French toast, αυγά μπένετικτ.

Για τα μπριός

  • 70 γρ. γάλα
  • 15 γρ. μαγιά νωπή
  • 15 γρ. αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 6 αυγά
  • 350 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 15 γρ. ζάχαρη

VIDEO DIRECTIONS

Για τα μπριός

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι και το αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τη μαγιά και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε
να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.

Τοποθετούμε στο μίξερ το εξάρτημα του γάντζου, προσθέτουμε το βούτυρο σιγά σιγά περιμένοντας να ομογενοποιηθεί προτού προσθέσουμε το επόμενο κομμάτι, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι  και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 25’ λεπτά περίπου, μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική και γυαλιστερή ζύμη. Στρώνουμε τη ζύμη μέσα σε ένα μπολ, τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ σε έναν πάγκο και την πατάμε ώστε να ξεφουσκώσει.
Την ξαναστρώνουμε σε φόρμα ψησίματος και αλείφουμε με αυγό. Σκεπάζουμε με πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 3 ώρες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του μπριός, για περίπου 45’ λεπτά. Αποσύρουμε και τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσει.

 

Tip:

*Το μπριός είναι ιδανικό για αυγόφετες French toast, αυγά μπένετικτ.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner