Picanha Black Angus σοτέ με άρωμα από σκόρδο και θυμάρι

Picanha Black Angus σοτέ με άρωμα από σκόρδο και θυμάρι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (92 votes)

INGREDIENTS

Για το μοσχάρι

  • 400 γρ. Picanha Black Angus, καθαρισμένη από το περιττό λίπος.
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ.  σκόρδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 2 γρ. θυμάρι
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το μοσχάρι

Αλατίζουμε το κρέας  και από τις 2 πλευρές. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά, χαμηλώνουμε θερμοκρασία και σοτάρουμε μέχρι να φτάσει το εσωτερικό του κρέατος στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι  και το βούτυρο και αφού λιώσει, με ένα κουτάλι βρέχουμε το κρέας για 1-2 λεπτά.

Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά εκτός φωτιάς και κόβουμε σε αρκετά λεπτές φέτες. Σερβίρουμε με τους χυμούς που έχουν απομείνει στο τηγάνι.
 

Για το μοσχάρι

  • 400 γρ. Picanha Black Angus, καθαρισμένη από το περιττό λίπος.
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ.  σκόρδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 2 γρ. θυμάρι
  • αλάτι

Για το μοσχάρι

Αλατίζουμε το κρέας  και από τις 2 πλευρές. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά, χαμηλώνουμε θερμοκρασία και σοτάρουμε μέχρι να φτάσει το εσωτερικό του κρέατος στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι  και το βούτυρο και αφού λιώσει, με ένα κουτάλι βρέχουμε το κρέας για 1-2 λεπτά.

Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά εκτός φωτιάς και κόβουμε σε αρκετά λεπτές φέτες. Σερβίρουμε με τους χυμούς που έχουν απομείνει στο τηγάνι.
 

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project or a wonderful meal at Psomi & Alati.
MORE

Comments

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner