Χούμους Χούμους

Χούμους

ΓΙΑ 800 ΓΡ. ΧΟΥΜΟΥΣ 20 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (62 votes)

INGREDIENTS

Για τo χούμους

  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 70 γρ. νερό από το βράσιμο
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 210 γρ. ταχίνι
  • 65 γρ. χυμός λεμονιού
  • 1 γρ. κύμινο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ξύσμα λεμόνι
  • κόλιανδρος φρέσκος, φύλλα
  • κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τo χούμους

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο ενός μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γαρνίρουμε με τραγανά ρεβίθια, ξύσμα λεμόνι και φρέσκο κόλιανδρο.

 

Tip:
Για τα τραγανά ρεβίθια πάνω στο χούμους όπως φαίνεται στη φωτογραφία, κρατάμε λίγα από τα βρασμένα ρεβίθια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και καρυκεύουμε με αλάτι, κύμινο και πάπρικα.

Για τo χούμους

  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 70 γρ. νερό από το βράσιμο
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 210 γρ. ταχίνι
  • 65 γρ. χυμός λεμονιού
  • 1 γρ. κύμινο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ξύσμα λεμόνι
  • κόλιανδρος φρέσκος, φύλλα
  • κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για τo χούμους

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο ενός μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γαρνίρουμε με τραγανά ρεβίθια, ξύσμα λεμόνι και φρέσκο κόλιανδρο.

 

Tip:
Για τα τραγανά ρεβίθια πάνω στο χούμους όπως φαίνεται στη φωτογραφία, κρατάμε λίγα από τα βρασμένα ρεβίθια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και καρυκεύουμε με αλάτι, κύμινο και πάπρικα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner